Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

La Diputació de Tarragona millora la seguretat viària a la carretera TP-2039 del Catllar a la N-340 a Tarragona

El projecte ha condicionat un tram de 5,1 km en aquesta via, amb l’ampliació de la calçada fins a 8 metres, la construcció de 3 noves rotondes i l’adequació de diverses parades d’autobús

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha inaugurat les obres aquest dijous i ha anunciat que la institució està finalitzant la redacció del projecte de condicionament de la carretera T-203, de la TP-2031 a la Riera de Gaià pel Catllar

 

La Diputació de Tarragona ha millorat la seguretat viària a la carretera TP-2039 del Catllar a la N-340 a Tarragona, al seu pas per les urbanitzacions Solimar, Monnars, Llevantina-Bonsol, Boscos, la Pubilla, Entrepins, l’Escorpí, Pinalbert, els Cocons i el Mas Blanc (als termes municipals del Catllar i Tarragona). El projecte ha condicionat un tram de 5,1 km en aquesta via, per on circulen diàriament 2.190 vehicles, amb l’ampliació de la calçada fins a 8 metres, la construcció de 3 noves rotondes per a regular el trànsit i l’adequació de diverses parades d’autobús. Les obres de millora  han representat  a la Diputació una inversió de 4,9M€.

 

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat les obres de millora de la carretera aquest dijous, juntament amb l’alcalde del Catllar, Xavier Canadell; l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Salvador Ferré i la diputada de l’Àrea d’Infraestructures del Territori, Iris Castell. A l’acte també hi han pres part els diputats i diputades de la institució Sílvia Puerto, Eduard Rovira, Óscar Sánchez i Joan Sans, a més de diversos representants del món local.

 

Durant la seva intervenció, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la importància de les obres efectuades a la TP-2039, “que afavoreixen la mobilitat en un entorn metropolità, de ciutat única, on viuen moltes persones que ara es veuran beneficiades per aquesta millora”. Llauradó ha assegurat que les bones comunicacions entre municipis esdevenen una de les prioritats de la Diputació de Tarragona, per tal de fomentar l’equilibri i l’equitat territorial”.

 

Al seu torn, la diputada de l’Àrea d’Infraestructures del Territori de la Diputació de Tarragona, Iris Castell, ha donat els detalls del projecte i de les diferents actuacions realitzades i ha manifestat la importància d’aquesta actuació, “que ha servit per millorar una carretera que és la “sortida natural de la població del Catllar i de les diverses urbanitzacions de la zona cap a l’A-7 i cap a les zones de platja, sortint a l’antiga N-340 a l’alçada de la Platja Llarga”.

 

L’alcalde del Catllar, Xavier Canadell, ha mostrat l’agraïment a la Diputació de Tarragona i a totes les parts implicades que han col·laborat a fer realitat les obres, “amb aquest projecte els veïns i veïnes del Catllar han guanyat en seguretat i comoditat, ja que els treballs han contribuït a la pacificació del trànsit i a la millora de la mobilitat”.

 

Al seu torn, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha posat de manifest que “avui és un dia especial, ja que inaugurem una infraestructura molt important, que uneix centenars de persones entre el Catllar i Tarragona i que, alhora, millora el territori i impulsa l’equilibri territorial”.

 

En concret, les obres han condicionat la TP-2039 entre la intersecció amb la carretera T-203, a l’alçada del cementiri del Catllar i la intersecció amb la rotonda a la carretera nacional N-340. El projecte, considerat com a prioritari segons el Pla Zonal de la xarxa local de carreteres de la Diputació de Tarragona 2020-2035, ha inclòs la construcció de voreres i itineraris per a ciclistes i vianants en els entorns urbanitzats i la instal·lació de passos de vianants elevats, per reduir la velocitat del trànsit rodat. Tot plegat amb l’objectiu d’afavorir la convivència segura de tots els usuaris de la via.

 

Pel que fa a les noves rotondes, la primera dona accés a la urbanització Llevantina i Boscos de Tarragona, amb un diàmetre exterior de 36 metres; la segona, regula l’accés a Monnars, amb un diàmetre de 36 metres i la tercera s’ha ubicat a la intersecció amb la carretera T-203, l’accés al cementiri del Catllar i amb el nou vial d’accés al nucli del Catllar per la zona anomenada Eixample del Catllar, aquesta última compta amb un diàmetre exterior de 44 metres.

 

Les obres han apostat per la mobilitat sostenible amb la millora de diverses parades d’autobús al llarg de la TP-2039. En aquest sentit, s’han desplaçat i adequat diferents parades ubicades al llarg de la carretera amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels usuaris que hi accedeixen a peu i, alhora, facilitar les maniobres dels vehicles. D’altra banda, s’han construït 3 noves parades al terme municipal del Catllar.

 

 

Els treballs també han inclòs l’ampliació del pont sobre el Torrent del Mas de la Creu (fins a una amplada de 8 metres), la millora del drenatge mitjançant la formació de cunetes transitables i la millora de la seguretat viària amb la col·locació d’elements de contenció, senyalització i abalisament. Les obres s’han complementat amb l’enjardinament i la instal·lació de l’enllumenat i el sistema de reg a les noves rotondes, la reposició dels accessos a les diferents finques i camins, l’aplicació de mesures correctores com l’extensió de terra vegetal i hidrosembra als talussos dels terraplens, o la reposició de la senyalització horitzontal i vertical, entre altres accions.

 

La carretera TP-2039 forma part de la xarxa viària de la Diputació de Tarragona i té una llargada total de 6.085 metres. Prop de 200 operaris han treballat en l’adequació d’aquesta via. El projecte ha tingut una durada de 25 mesos i ha estat executat per Eiffage Infraestructuras, SAU.

 

Projecte de condicionament de la T-203, entre la TP-2031 i la Riera de Gaià

Durant la inauguració de les obres de la TP-2039, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó ha anunciat que la Diputació està finalitzant la redacció del projecte de condicionament de la carretera T-203, de la TP-2031 a la Riera de Gaià pel Catllar. El projecte millorarà la seguretat viària de la carretera T-203, entre la intersecció amb la rotonda de la TP-2031 i la intersecció amb la nova rotonda de la TP-2039, a l’alçada del Cementiri del Catllar (concretament entre els punts quilomètrics 0+000 i 3+570).

 

Amb una inversió prevista de 3M€, les obres milloraran el traçat mitjançant l’ampliació de la calçada fins a 8 metres, i urbanitzaran la T-203 en el tram comprès entre la urbanització Bonaigua i la connexió amb la nova rotonda de la TP-2039. Així mateix, està previst habilitar un itinerari per a vianants i ciclistes d’1 km de llargada, que connectarà totes les urbanitzacions de la zona i que finalitzarà a la urbanització Mas Vilet dels Pins, al terme municipal del Catllar. D’altra banda, està previst millorar l’ordenació de les connexions amb la T-203 dels camins i accessos a les urbanitzacions existents.

 

172863077420241010_125128.jpg
172863077420241010_125702(0).jpg
172863077520241010_133717.jpg

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409