Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Blanes presenta els principals reptes i accions de l’equip de govern fins al 2027 al Pla d’Actuació Municipal

Són 180 mesures distribuïdes en cinc eixos principals: Medi Ambient; Promoció de la Ciutat; Participació i Seguretat; Acció Social, Joves i Gent Gran; i Cultura i Patrimoni

Aquest vespre s’ha presentat al Teatre de Blanes el PAM: Pla d’Actuació Municipal que ha dissenyat l’equip de govern pel període 2023-2027, i que marca els principals reptes que es volen assolir a través de diverses actuacions que s’han emprès des del primer dia de l’actual mandat, així com les que s’han marcat la fita d’assolir. Per això, el PAM inclou accions que ja s’han desenvolupat, com per exemple el Pla Activa’t o la organització del Festival Internacional de Cinema i el BUF, entre d’altres.

Han presentat el PAM quatre ponents, recolzats per tots i totes les regidores de l’equip de govern dalt l’escenari: l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández; el primer tinent d’alcalde, Joan Felip; la tercera tinent d’alcalde, Rosa Aladern; i el cinquè tinent d’alcalde, Mario Ros, com a representants de les quatre forces polítiques que composen l’equip de govern: PSC, Junts x Blanes, Grup Blanes i Blanes Si. La presentació d’avui s’ha hagut de demorar a causa de les eleccions dels darrers mesos, que inclou una normativa que prohibeix aquests tipus d’actes. Abans de l’acte d’avui al vespre al Teatre, aquest migdia ja s’ha presentat el PAM als departaments de l’Ajuntament de Blanes, a la Sala de Plens Maria Dolors Oms.

180 mesures per avançar, millorar i generar noves oportunitats

A l’hora de definir i decidir què es volia aconseguir amb la implementació del PAM, l’equip de govern ha posat l’accent en un objectiu molt clar: avançar i millorar per a generar noves il·lusions i noves oportunitats. Una tasca que consideren molt engrescadora i que contribuirà a millorar la gestió municipal, així com establir les prioritats que ha d’assolir l’Ajuntament de Blanes.

Són un total de 180 mesures, fites temporitzades en tres etapes: des d’ara mateix, en el futur immediat i a més llarg termini. Un seguit de millores i projectes que ja formaven part dels respectius programes electorals, i que s’han proposat que esdevinguin realitat, estructurades en cinc diferents àmbits: Ciutat Verda, Neta i Sostenible; Competitiva i amb Oportunitats de Negoci; Ciutat per a les Persones; Participació, Transparència i Seguretat; i finalment potenciar la Cultura i el Patrimoni.

Ciutat Verda, Neta i Sostenible

En aquest eix d’actuació es vol oferir un servei d’assessorament i orientació per a la creació de comunitats energètiques per a l’obtenció d’energia sostenible, així com iniciar la implementació de plaques solars a edificis públics: Biblioteca, Ciutat Esportiva i Escoles. Un altre repte serà implantar el nou sistema de porta a porta; reforçar la recollida comercial i de grans generadors de residus; iniciar el nou sistema de bonificacions als ciutadans i ciutadanes que millor reciclin; i un pla de soc integral de neteja per a tota la ciutat.

Pel que fa a la mobilitat, es vol implementar el nou pla amb diverses millores, així com dur a terme la nova licitació del transport públic que inclogui nous vehicles i noves línies. Respecte el benestar animal, es vol crear un Consell Municipal que tracti exclusivament aquesta temàtica, així com impulsar una platja de gossos a l’hivern.

Ciutat Competitiva i d’Oportunitats, i ciutat vertebradora del territori

Un dels objectius prioritaris que s’ha marcat en aquest àmbit d’actuació és potenciar la promoció de la ciutat amb la captació de noves fires, esdeveniments esportius de màxim nivell i noves propostes culturals. Igualment, es vol desenvolupar el projecte de l’Illa Portal de la Costa Brava, així com dinamitzar els eixos comercials de la població.

Dins aquest àmbit també es vol fer de Blanes una ciutat que vertebri el seu territori amb una campanya d’asfaltatge que abasti tots els barris durant els propers quatre anys, així com executar diversos projectes urbanístics. Es vol equipar el tercer bloc de pisos d’emergència social Carles Faust i dignificar els accessos, així com adequar el pump track de Valldolig, cobrir la riera Illes Medes i actuacions puntuals com urbanitzar el Carrer Anselm Clavé, desenvolupar els projectes de Sa Carbonera i la Mestrança, entre d’altres.

Ciutat per a les Persones: Acció Social, Educació i Vida Saludable
El tercer eix del PAM inclou sis grans àmbits. El primer es refereix a polítiques d’habitatge perquè siguin assequibles per a tothom a través de la creació de la Regidoria d’Habitatge i l’Oficina Municipal d’Habitatge; comprar i construir nou habitatge social; promoure l’emancipació de la gent jove amb pisos amb preus al seu abast; així com el lloguer social per a la gent gran.

El segon àmbit posa l’accent en l’educació, amb la municipalització de les escoles bressol, la UEC i el Casal d’Estiu; establir un protocol de detecció de l’assetjament; o bé implementar el projecte de patis oberts. Fer de Blanes una ciutat que cuida i promou l’esport és el tercer eix, amb la creació, entre d’altres, d’una Taula de Salut; vetllar per augmentar els serveis d’atenció sanitari; treballar en la creació d’un nou tanatori, així com altres millores relacionades amb el món de l’esport.

El quart àmbit vol garantir els drets de la gent gran, entre els quals s’hi inclou desenvolupar programes per a la detecció de la soledat no volguda. El cinquè se centra en què els joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida; i per últim el sisè inclou propostes per promocionar que la població sigui més inclusiva, amb la creació d’òrgans de polítiques actives en igualtat, feminisme i LGBTIQ+.

Ciutat Participativa, Transparent i Segura
Inclou tres grans àmbits. El rimer promou que Blanes tingui un Ajuntament obert i accessible per a tothom, amb l’eliminació de les cites prèvies, unificar i dignificar els espais de l’Amic i el Padró, així com dotar dels recursos humans adequats perquè els serveis de l’Ajuntament siguin més efectius. Relacionat amb aquest mateix àmbit també es vol portar l’AMIC als barris, ajudant la ciutadania a superar l’escletxa digital.

El segon vol actualitzar el reglament de participació ciutadana, crear un hotel d’entitats, així com el consell de barris, entre d’altres. Per últim, el tercer àmbit incideix en fer una ciutat més segura per a tothom, amb l’augment de la plantilla de la Policia Local, polítiques actives que promoguin la tolerància zero contra l’incivisme, un pla de pacificació de l’oci nocturn, així com potenciar les figures dels agents cívics.

Ciutat de Cultura i Patrimoni Històric

El cinquè i darrer gran apartat en què s’estructura el PAM posa l’accent en dos àmbits: la cultura i el patrimoni històric. Pel que fa al primer, es vol transformar la ciutat perquè inclogui una oferta i uns equipaments a l’alçada de la riquesa cultural amb què compta Blanes. Per això, es vol seguir en la línia ja encetada amb l’impuls del Festival Internacional de Cinema, el Blanes Urban Fest i el Festival de Primavera; ampliar les activitats de Casa Saladrigas i la Sala García-Tornel; crear la Nit de la Cultura i el Blanes Film Office, així com recuperar l’espai de l’antiga llotja de peix.

Respecte l’objectiu de reforçar el patrimoni i la memòria històrica, es vol augmentar la senyalització dels elements patrimonials i crear un pla de manteniment d’aquests elements que abasti tota la ciutat. També es desenvoluparà la proposta cultural de la Blanda Romana, es dignificarà la memòria històrica del període de la Guerra Civil a Blanes amb una ruta senyalitzada, i se seguirà el projecte del Vescomtat de Cabrera.

Accés Document Complert PAM: https://www.blanes.cat/docweb/comunicacio.pam

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409