Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

La Taula Vallès Oriental Avança presenta el nou portal PAEVOR, el portal de referència de la informació dels polígons i el seu teixit empresarial

Avui s’ha presentat a la seu de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI-Cerclem) el web PAEVOR, el nou portal dels polígons del Vallès Oriental (https://poligons.vallesoriental.cat), fruit del treball de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA), encapçalada pel Consell Comarcal i del quan en formen part les associacions empresarials UEI i PIMEC, els sindicats CCOO i UGT i els ajuntaments de la comarca. 

Es tracta de l’actualització integral del portal que es va presentar el 12 de novembre de 2020 a PIMEC, en uns moments de pandèmia que aleshores significava una gran aposta per l’estratègia de desenvolupament socioeconòmic i de concertació de la TVOA, a més de ser el projecte insígnia del Grup de Treball dels PAE.

Aquest nou portal PAEVOR integra la nova marca territorial dels polígons d’activitat econòmica (PAE) i és fruit d’una actualització global del primer portal, amb canvis i millores substancials, però amb les mateixes finalitats: centralitzar, actualitzar i democratitzar la informació.

 

Els objectius específics d’aquest nou portal són: 

Consolidar la web com una eina útil i eficaç per als ajuntaments i els agents socials i econòmics del territori. Posicionar el portal com una eina de suport per a la presentació i captació de noves empreses a la comarca, tant en l’àmbit nacional com internacional. Adaptar la web, visual i funcionalment, a les noves tendències i a la marca PAEVOR. Generar una web dinàmica i en constant evolució. Incorporar nova informació consultable i descarregable.

El portal PAEVOR va adreçat a usuaris de tota naturalesa: empreses (ubicades i potencials), associacions, sindicats i ciutadania en general, però també -i molt especialment- a la gestió de les dades de la prospecció empresarial i de les característiques dels PAE (activitats, subministraments i serveis, mobilitat i accessibilitat, informació fiscal, etc.) per part dels ajuntaments de la comarca.

A més, cadascun dels ajuntaments amb PAE de la comarca tenen a disposició un portal propi de polígons. Es tracta d’un total de 33 portals potencials que simplifiquen el nivell d’informació mostrant únicament aquella referent a cada municipi determinat.

L’actualització integral del portal PAEVOR que avui s’ha presentat comprèn diversos aspectes, tal com ha explicat Marc Magrans, de l’empresa Kiwop:

Disseny d’una nova interfície amb la integració de la imatge de la marca PAEVOR (Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental). Reordenació i creació de nous continguts . Incorporació de nova informació consultable al mapa, provinent de diferents estudis realitzats. Incorporació de les dades del nou cens d’empreses i establiments. Noves funcionalitats al portal intern dels ajuntaments.

 

Què s’hi pot trobar

Mapa amb diferents capes: límits municipals, PAE, previsió de nous PAE, empreses, mobilitat (parades d’autobús, parades de tren, aparcaments)condicions d’urbanització (panells informatius, vials -estat de la calçada, voreres i enllumenat).

Filtratge per municipi i polígon

Dades de la comarca i de cada uns dels 33 municipis amb PAE referents a: mercat de treball, activitat econòmica i contacte.

Serveis a les empreses: cercador de naus i solars, gestor energètic, associacionismeborsa de subproductes.

Observatori: estudis i plans, informes d’evolució i informes monogràfics

Recursos: notícies, serveis locals d’ocupació, serveis locals d’empresa, suport i ajuts a les empreses, informació fiscal, informació urbanística, certificació de qualitat  i informació d’estadístiques.

 

Tal com ha explicat el conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Enric Gisbert, el nou portal aporta informació que vol ser útil “per facilitar a les empreses a l’hora d’invertir, com als treballadors a l’hora de poder anar al seu lloc de feina”, i ha afegit que l’objectiu primer del nou portal és que “volem ser un pol d’atracció, tenir una visibilitat potent  per a què les empreses vulguin venir a invertir al nostre territori”.

El conseller ha compartit diverses dades que ajuden a contextualitzar la importància d’aquesta nova eina de promoció empresarial de la comarca:

Un teixit de 11.500 empreses al Vallès Oriental (font: Idescat, a partir dels fitxers d'afiliacions i comptes de cotització de la Tresoreria General de la Seguretat Social, 2023)

Els 131 PAE de la comarca reuneixen 4.162 establiments principals actius (unitats econòmiques). (font: Cens d’empreses i establiments als PAE, 2023. Consell Comarcal del Vallès Oriental).

Entre aquestes unitats econòmiques destaquen els sectors de les indústries manufactureres (36,6%), el comerç a l’engròs i al detall (33,4%), Construcció (6,8%) i Transport i emmagatzematge (5,5%).  (font: Cens d’empreses i establiments als PAE, 2023. Consell Comarcal del Vallès Oriental).

En termes generals, es podria dir que hi ha més de 6.000 espais/ubicacions en els PAE de la comarca on les empreses poden instal·lar-se i desenvolupar les seves activitats. Com a mínim, el 81% d’aquests espais/ubicacions estan ocupats. El 19% restant estaria compost per solars buits, naus sense activitat o abandonades, o ubicacions les quals es desconeix la seva activitat. (font: Cens d’empreses i establiments als PAE, 2023. Consell Comarcal del Vallès Oriental).

18.575 persones aturades el mes de maig (important descens de 296 persones respecte el mes anterior) --> 9,35% taxa d'atur registral  (font: Observatori-centre d’estudis del Consell Comarcal.  

El secretari general CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona, Juan Jiménez, reflexionava sobre el fet que  “aquesta web ens ha de dotar d’una eina per fer atractiu el nostre territori, ja que hem de pensar que els darrers cinc anys hem perdut pes industrial i hem d’intentar veure com som capaços de donar sortida a una necessitat que tenim i anar cap a la plena ocupació”.

Per la seva part, el secretari general UGT Vallès Oriental, Vicenç Albiol, ha definit el portal com “un gran valor perquè, a part de promocionar la comarca de forma objectiva, posa a l’abast de tothom elements pràctics i detalls per a qui vulgui invertir” i afegia que “l’hem de veure com un element que faciliti la inversió i el manteniment de la indústria a la comarca”.

El delegat territorial de Pimec al Vallès Oriental, Enric Vallejo, ha volgut posar èmfasi en la “necessitat d’apostar per la reindustrialització i la retenció i captació de talent” i en el mateix sentit s’ha referit el director general de la UEI, Joaquim Colom: “Respecte a la captació i retenció del talent, dir que estem patint que moltes empreses necessiten personal per treballar i no el troben i què millor que disposar d’un portal on veure les empreses que hi ha, els polígons on estan situades, quins accessos tenen o com arribar-hi”.

 

La creació d’aquest nou portal ha comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

 


17181990781718117607566.jpg

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409