La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus guardonen els millors olis d’oliva verge extra de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta
- Detalls
- Publicat el Dissabte, 19 Desembre 2020 07:36
- Escrit per Diputació de Tarragona
El Centre de Desenvolupament de l'Oli (CDO), gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, ha lliurat aquest divendres els premis anuals als millors olis d'oliva verge extra de la collita d'enguany de les denominacions d'origen protegides (DOP) Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta. En aquesta edició s’han presentat olis d’un total de 24 almàsseres i els guardonats han estat Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL, en la categoria d’oli afruitat madur, Soldebre i Secció de Crèdit SCCL (Tortosa), en la categoria d’oli afruitat verd dolç, i AZ-Azeytun (Batea), en la categoria d’oli afruitat verd amarg).
Així mateix, el jurat ha decidit reconèixer la qualitat d'altres olis amb l'atorgament de quatre accèssits. Unió Fruits SCCL-Molí Terra Alta ha rebut accèssit en la categoria d’oli afruitat madur, Agrícola i Secció de Crèdit La Palma SCCL (la Palma d’Ebre) ha obtingut accèssit en la categoria d’oli afruitat verd dolç i, finalment, s’han atorgat dos accèssits en la categoria d’oli afruitat verd amarg: un per a Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep (Bot) i l’altre per a Identitat Extra Virgin Olive Oil (Horta de Sant Joan).
Els premis s'han lliurat al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, en un acte que s'ha pogut seguir en línia i que ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació, Josep Forasté; el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio; el director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Àngel Xifré, el director del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Xavier Vicens, i els presidents de les DOP Terra Alta, Siurana i Baix Ebre-Montsia, Josep Pere Colat, Antoni Galceran i Jaume Roé.
Els premis
Des de l’any 2006, el CDO reconeix els millors olis d'oliva verge extra de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta. Els guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l'esforç dels productors d'oli d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i posar en valor els seus olis. Els premis consisteixen en la compra dels olis guanyadors embotellats en ampolles de 250ml per un import de 1.500 euros per a cada una de les categories. Amb aquestes ampolles es crearà una capsa promocional amb les tres mostres guanyadores, que anirà acompanyada d’informació sobre el CDO i les característiques organolèptiques dels olis. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, el molins d’oli poden fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. D’altra banda, el premi també inclou la realització d’un vídeo promocional dels olis i les almàsseres guanyadores.
Ens de dinamització del sector oleícola
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.