El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acull una exposició en homenatge a Gonzalo Lindín
- Detalls
- Publicat el Dijous, 10 Desembre 2020 14:03
- Escrit per Diputació de Tarragona
Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l’artista Antonio Gonzalo Lindín, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acull des d’avui i fins el 4 de juliol del 2021 l’exposició ‘Gonzalo Lindín 1920 - 2020’. Des del MAMT s’ha programat l’exposició del destacat pintor, que fou professor i director de l’Escola d’Art de la Diputació entre el 1948 i el 1985.
Gonzalo Lindín, nascut a Oviedo el 1920 però arrelat al Camp de Tarragona i el Priorat, va ser un dels artistes més rellevants de l’art del segle XX a les nostres comarques. A partir d’avui, les sales de l’exposició permanent del MAMT, en l’àmbit dedicat als artistes i professors de l’Escola d’Art de la Diputació, mostra un recull de les peces més destacades que té al seu fons, adquirides el 1991.
L’horari de visita del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona és de dimarts a dissabte, de 10h. a 17h.
Gonzalo Lindín
Nascut a Oviedo el 2 de juliol de 1920, es va iniciar en la pintura de la mà del seu mestre Ignasi Mallol. Amb catorze anys ingressa a l’Escola Taller de Pintura i Escultura de la Generalitat de Catalunya. Amb Mallol, descobreix el paisatge del Priorat, la seva font principal d’inspiració a partir dels anys setanta quan hi instal·la el seu estudi. Cabdal en la seva trajectòria va ser el viatge a París l’any 1955 on entra en contacte amb artistes avantguardistes. És a partir de llavors que, progressivament, abandona la figuració i la influència de Mallol per explorar un estil molt personal que ha anat evolucionant fins a arribar a una etapa plenament madura que s’ha anomenat “abstracció poètica”.
Va realitzar exposicions destacades principalment a Tarragona i Barcelona i va guanyar importants premis, com ara dues medalles Tapiró (1946 i 1952), el primer premi de “Brasil” a la III Biennal d’art hispano-americà de l’any 1955 i el premi de pintura Ciutat de Barcelona l’any 1973.
La seva trajectòria va anar més enllà de la pintura, va destacar com a professor a l’escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona (1948-1985). Es va implicar en grups d’artistes locals preocupats per proporcionar a la ciutat una innovació artística i intel·lectual: el Grup dels Dimecres (1952), el Grup Pere Johan (1959) i el més important, el Grup Tarragona (1970).