L'Art del Grafit centre la tercera edició del Cul Inquiet que organitza l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva
- Detalls
- Publicat el Dimarts, 14 Juliol 2020 16:05
- Escrit per Consell Comarcal de La Selva
L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha iniciat la tercera edició del Cul Inquiet. Aquest projecte té per objectiu fomentar la creació cultural entre els i les joves a partir d’activitats on les persones participants poden fer un tastet d’una disciplina artística i alhora conèixer altres joves amb qui compartir inquietuds i motivacions.
Aquesta iniciativa és organitzada per l’Oficina Jove de la Selva i els professionals i les professionals de joventut de la comarca.
L’Oficina Jove impulsa el projecte comarcal Cul Inquiet com un espai on els i les joves puguin experimentar a través de la cultura en una jornada dinàmica, formativa i vivencial. Aquest any es va replantejar el format de la trobada passant d’una única jornada intensiva a tres trobades on cada una d’elles se centra en una disciplina artística diferent. Amb aquest nou format es prioritza la descentralització de les activitats per tal d’augmentar la presència al territori i poder aprofundir en cada una de les propostes culturals.
El projecte s’ha iniciat amb la temàtica del grafit i ho va fer amb una sessió al Casal de Joves de Tossa de Mar la setmana passada. Aquest estiu un total d’11 municipis de la comarca participaran del Cul Inquiet on grups de joves de cada poble realitzaran els grafits amb el missatge compartit de “La cultura és…”. Els propers municipis participants són Anglès, Arbúcies, Caldes de Malavella, Hostalric, Breda, Riudellots, Sils, Vidreres, Santa Coloma de Farners i Massanes.
El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha explicat que aquesta proposta itinerant vol reivindicar la cultura entre el col·lectiu jove i en cada sessió els i les joves escolliran de manera participativa el final de la frase amb el propòsit d’aconseguir un retrat de què és cultura pel jovent de la Selva.”Així, els tallers,tal com ha indicat Hervias, inclouen la realització d’un grafit en grup, la participació en el procés de la creació cultural i una formació pràctica i introductòria a les tècniques i ús dels materials d’aquest tipus de pintura”.
L’activitat es fa en petits grups i el format d’enguany facilita l’adaptació dels tallers a les mesures de prevenció per la Covid-19.