Sant Andreu prova l'aplicació MUV, un innovador projecte europeu per millorar la mobilitat urbana a través del joc
- Detalls
- Publicat el Dissabte, 06 Octubre 2018 22:54
- Escrit per Redacció
MUV, Valors Urbans de Mobilitat, fa participar als diversos actors involucrats en el projecte, des de la ciutadania passant per el comerç de proximitat fins els gestors de la mobilitat, per promoure el canvi d'hàbits a l'hora de desplaçar-se
Es tracta d'un projecte d'investigació i innovació en fase de desenvolupament finançat pel programa europeu Horizon2020 MUV que es duu a terme a sis districtes de sis ciutats europees
Les associacions de comerciants del barri de Sant Andreu que participen actualment en aquest projecte, a través d'alguns dels seus membres, són Sant Andreu Nord, l'Eix i Onze de Setembre
Aquest dissabte 6 d'octubre el districte de Sant Andreu acull una prova pilot per donar a conèixer el projecte i l'aplicació MUV 'Mobility Urban Values", un projecte d'investigació i innovació en fase de desenvolupament finançat pel programa europeu Horizon2020 amb l'objectiu principal de promoure canvis en la mobilitat mitjançant les noves tecnologies i la innovació.
Coincidint amb el dia del Comerç al Carrer, durant tot el dia hi haurà instal'lada una carpa a la Plaça de Can Fabra a partir de les 9h i es faran activitats i jocs per promoure el projecte MUV, un exemple perfecte de com la creativitat i la innovació poden ajudar a millorar reptes quotidians a les nostres ciutats, en aquest cas, en desplaçaments i vida urbana diària. MUV es duu a terme a sis districtes de sis ciutats europees i el districte de Sant Andreu és el que acull la prova pilot a Barcelona des de setembre d'aquest any 2018, a través de la implicació de l Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital.
El servei MUV és obert, co-creat amb l'aprenentatge i la força de la comunitat local, amb usuaris, grups d'interès i amb proves pilot en barris de sis ciutats europees: Sant Andreu a Barcelona; Buitenveldert a Amsterdam, el districte històric del comtat portuguès de Fundao, Muide-Meulestede al port de Gant, la nova àrea de Jatkasaari a Hèlsinki i la zona del Centre Històric de Palerm. El projecte forma part de CIVITAS, que fomenta un transport sostenible i innovador a les ciutats europees.
Des de l'estiu del 2017, i durant tres anys, 14 socis de 8 països europeus diferents realitzen una investigació orientada a millorar la mobilitat urbana mitjançant un enfocament innovador: promoure el canvi en els hàbits i comportaments de mobilitat de la ciutadania basats en l'aprenentatge a través del joc, tot barrejant elements digitals i físics.
Les dades del comportament modal junt amb la seva evolució, així com les dades obtingudes pels dispositius que mesuren l'impacte ambiental seran font d'informació valuosa tant pels gestors de la mobilitat com per aquells col'lectius que hi estiguin interessats a través les dades obertes a través de la xarxa.
Des de el dia 21 de setembre d'aquest 2018, ja es possible descarregar l'aplicació MUV, donar-se d'alta, crear l'avatar d'usuari i començar a experimentar. Així doncs, els usuaris poden començar a formar part d'aquest joc competitiu, i participar-hi sent part activa a través de l'aplicació. L'aplicació muvapp.eu/muv/#download està disponible a l'App Store i Google Play.
El Dia D per promoure els Valors Urbans de Mobilitat
Avui 6 d'octubre, Dia D, coincidint amb el Dia del Comerç al carrer al barri del Sant Andreu es realitzen una sèrie d'activitats, a la Plaça de Can Fabra, on l'aplicació per a mòbils MUV és l'eix central, per donar a conèixer el projecte a la ciutadania i convidar-la a que hi participi, tant a través de la mateixa aplicació com de les sessions de co-creació posteriors que es realitzaran. La finalitat és fer participar als diversos actors involucrats en el projecte, des de la ciutadania passant per el comerç de proximitat fins els gestors de la mobilitat.
Les activitats organitzades entorn a la nova aplicació MUV es centraran en diferents recorreguts per la zona, pedalar amb bicicleta per generar energia, jugar amb una diana participativa i respondre preguntes de la història del barri de Sant Andreu. Si s'assoleixen, els participants poden aconseguir butlletes per un sorteig d'un ventall de productes, promocions i serveis oferts per diferents comerços de proximitat de Sant Andreu que donen suport a aquest projecte. Les associacions de comerciants del barri de Sant Andreu que participen actualment en aquest projecte, a través d'alguns dels seus membres, són Sant Andreu Nord, l'Eix i Onze de Setembre. El sorteig es realitzarà a la finalització del Dia D i el lliurament de premis tindrà lloc el dia de la sessió de co-creació, el proper 18 d'octubre a la Biblioteca Ignasi Iglesias.