Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A+ A A-

Les pimes participants al programa "Accelera el Creixement" augmenten gairebé un 100% els seus beneficis

La Diputació de Barcelona i PIMEC porten impulsant sis anys el programa 'Accelera el Creixement' amb l'objectiu de fer créixer les empreses i millorar la seva competitivitat Gràcies a aquest programa un 81% de les empreses han introduït nous productes o serveis a la seva cartera i un 77% han millorat la seva gestió Ara s'inicia la 7a edició, amb 50 noves empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball. Una edició centrada a encarar el repte de la transformació digital de les pimes.

Amb l'objectiu de fomentar el teixit empresarial i reforçar la competitivitat de les empreses, la Diputació de Barcelona i PIMEC han renovat per tres anys més el conveni de col·laboració per realitzar el programa 'Accelera el Creixement', que enguany ja arriba a la seva 7a edició. Un programa, que ha acompanyat en total unes 300 empreses, amb un alt índex de satisfacció i resultats positius. Durant els dos primers exercicis, les pimes han augmentat gairebé un 100% els seus Beneficis Abans d'Impostos (BAI), un 81% han introduït nous productes o serveis a la seva cartera i un 77% han millorat la seva gestió.

Aquestes dades han estat presentades pel vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Sònia Recasens, el president de PIMEC, Josep González, aquest migdia, a la seu de PIMEC, i el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete.

Durant la seva compareixença, Marc Castells ha assegurat que amb aquesta presentació «volem donar continuïtat a aquest programa i fomentar així el teixit empresarial i reforçar la competitivitat de les empreses. Les pimes representen el 98% d'aquest teixit». A més, ha afegit que «AcceIera el Creixement és, ja a dia d'avui, un exemple consolidat d'èxit de col·laboració entre l'àmbit públic i el privat, una col·laboració que vam iniciar en una època especialment dura per a les nostres pimes a nivell econòmic (l'any 2012), però que a dia d'avui continua sent important i esdevé un factor clau pel desenvolupament del nostre territori».

El programa 'Accelera el Creixement', impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, té com a objectiu incrementar, cada any, la competitivitat de 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball.

Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona i PIMEC persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als propers tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana i plantilla.

D'aquesta manera, a l'inici del programa, l'any 2012, la Diputació i PIMEC van marcar-se uns objectius a assolir per les empreses participants (almenys havien d'assolir un d'ells al cap de tres anys de passar pel programa): incrementar un 16% el nombre de treballadors, la facturació mitjana en un 24% i el BAI (Benefici Abans d'Impostos) mitjà en un 20%.

I els resultats dels dos primers exercicis demostren l'èxit d'aquest programa:

Nombre de treballadors: la mitjana de creixement d'ambdues edicions ha estat del 20%. El que suposa que de mitjana les pimes participants han incrementat plantilla en 4 treballadors. Facturació: la mitjana de creixement ha estat del 21%. A més, de mitjana, les pimes participants han incrementat la facturació en quasi 900.000 euros. I pel que fa a l'últim objectiu, l'increment del Benefici Abans d'Impostos (BAI), ens surt una mitjana de creixement del 95%. Per tant gairebé han duplicat la xifra inicial. És a dir les pimes han augmentat gairebé d'un 100% els seus Beneficis Abans d'Impostos (BAI.

Tenint en compte aquest balanç, 8 de cada 10 empreses han assolit un d'aquests objectius. En concret, d'aquestes 8: 6 d'elles han assolit dos dels objectius inicials i 2 han assolit els 3 objectius inicials.

8 de cada 10 empreses participants han tret nous productes

Del balanç de resultats de les dues primeres edicions, també es desprenen altres dades significatives:  8 de cada 10 empreses participants han tret nous productes arrel de la seva participació pel programa; un 77% de les empreses han introduït millores en la seva gestió a través d'objectius o indicadors; un 69% va utilitzar nous canals de venda i la valoració de l'impacte del programa en la seva empresa el situa en un 3,8 sobre 5.

7a edició en marxa: 50 noves empreses acceleren el seu creixement

Ara, una cinquantena d'empreses més amb potencial per a créixer i multiplicar la seva facturació així com la seva plantilla i la rendibilitat mitjana, iniciaran aquest programa de la mà de la Diputació de Barcelona i PIMEC. El termini d'inscripció està obert fins al proper 4 de juny.

Les empreses participants tindran l'oportunitat d'accedir a més de 70 hores de formació i d'assessorament in company amb experts en temes com estratègia, finançament, transformació digital, innovació, internacionalització, entre altres, per tal d'abordar els seus projectes de creixement.

Les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d'almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona i voler invertir en creixement empresarial. Les candidatures es podran presentar fins el 4 de juny de 2018.

Un comitè de persones expertes serà l'encarregat d'avaluar les candidatures rebudes que compleixin els requisits. A partir d'entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Passos per acompanyar el creixement

El procés d'acompanyament a les pimes participants per configurar el pla de creixement el conformen sessions col·lectives (9 hores) i d'atenció individual (19 hores) durant sis mesos.

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant tres mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant sessions individuals d'assessorament (20 hores), sessions d'exposició de bones pràctiques empresarials i classes magistrals col·lectives impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització (24 hores).

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de PIMEC i el Centre Local de Serveis a les Empreses de referència estarà a disposició de les empreses participants per acompanyar-les en tot el programa.

Actualment, a la demarcació de Barcelona hi ha 102 Centres que atenen, anualment, més de 34.000 empreses. A la 6a edició del programa, que es va clourà al mes de juliol, ha comptat amb la participació activa de 34 Centres locals de Serveis a les Empreses que, juntament amb les delegacions de PIMEC son essencials pel desenvolupament d'aquest programa.

En total, a la demarcació de Barcelona gairebé 300 empreses han estat 'formades' i 'tutoritzades' amb aquest programa, centrat eminentment, en la petita i mitjana empresa del territori de la demarcació amb alt potencial de creixement. En l'actualitat, les pimes representen el 98% del teixit empresarial de Catalunya, i des de la Diputació treballar pel seu creixement i avançar en el desenvolupament econòmic de la demarcació.


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409