Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A+ A A-

‘Deziroago’ de l’Esbart Joaquim Ruyra, la soprano Natàlia Carballido i el musical ‘Vagó 8uit’, properes actuacions del BTF a Blanes

El Blanes Talent Fest va incloure el passat cap de setmana la música de Cat Klezmer Trio i Isaac Ulam, el llibre d’Isabel Roma i una actuació de l’Agrupació Aragonesa

La singladura del Blanes Talent Fest (BTF) continuarà el proper cap de setmana amb tres noves propostes. Cronològicament, la primera actuació tindrà lloc el divendres a les vuit del vespre, a Casa Saladrigas. La soprano Natàlia Carballido oferirà l’espectacle ‘Moments Lírics’, acompanyada al piano per Claudio Suzin.

Tots dos pilotaran un viatge per la història de la lírica que arrencarà temps enrere per arribar fins a l’actualitat. El periple inclourà algunes de les àries més conegudes de compositors com Mozart, Bellini i Puccini, fins a peces úniques i escollides de la sarsuela i la cançó catalana. Un programa que vol compartir amb els espectadors les emocions, la poesia, l’art de la música d’èpoques i procedències diferenciades.

Entrades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/874-moments-lirics--natalia-carballido-i-claudio-.html

Estrena del nou espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra: ‘Deziroago’

L’endemà dissabte a les nou de la nit el Teatre de Blanes acull una estrena molt esperada, ja que es tracta del nou espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra, fruit de mesos de treball. Es presenta amb el títol de nom compost ‘Deziroago’, és a dir: Deziro (Desig) i Ago (Acció). El cos de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra promet amb aquesta nova proposta trencar molts esquemes.

Sota la direcció de Montse Colomé, Ester Plana i Quim Rutllant, ha comptat amb la col·laboració del ballarí i coreògraf Xavier Gumà, així com amb la del cantant Jordi Vidal. ‘Deziroago’ planteja algunes les incerteses i els reptes que cal afrontar avui dia com ara el canvi climàtic, la crisi dels refugiats, les fake news, la persistència dels rols i d’altres temàtiques que no poden deixar indiferent ningú.

Entrades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/864-deziroago-esbart-joaquim-ruyra.html

‘Vagó 8Uit’ de La 440 Cia, Teatre Musical de creació pròpia

La tercera proposta del Blanes Talent Fest per aquest cap de setmana tindrà lloc diumenge a les vuit del vespre, de nou al Teatre de Blanes. En aquesta ocasió es tracta de teatre musical amb la peça ‘Vagó 8Uit’, de La 440 Cia, que es presenta amb l’aclaridora frase complementària: ‘És quan el tren s’atura que gaudeixes del viatge’, com el mateix i mític viatge a Ítaca, on el més important no és el destí, sinó el camí, la travessia, la singladura que camines per arribar a una fita.

‘Vagó 8uit’ és una peça de teatre musical de creació pròpia que neix de les interminables estones que es passen al transport públic, el trajecte. Amb música i text originals, és un cant a que es faci una pausa durant uns instants de la vida per mirar endavant i enrere i adonar-se de la realitat que envolta. En definitiva, prendre consciència del món on es viu. Els intèrprets són Bru Gallart, Lena Andrés, Roser Gelis, Mariona Mas i Dídac Salabert.  

Entrades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/865-vago-uit-la.html

Actuacions Cat Klezmer Trio i Isaac Ulam

El passat cap de setmana el Blanes Talent Fest va incloure quatre noves propostes, després que la cinquena, l’actuació del grup local NABAC, es va haver de suspendre a causa de la previsió de pluja. Divendres Cat Klezmer Trio va presentar al Teatre el seu primer disc ple de les vives i coloristes músiques d’arreu del món. Hi havia  des de tangos i sardanes fins a lamentacions gitanes que van colpir al públic directament al cor a través de la música d’aquest tercet liderat per Xavi Pendon al clarinet i tenora, Xavi Torras a la guitarra i Joni Aldunate al contrabaix.

L’endemà dissabte la música va continuar omplint el Teatre de Blanes, en aquesta ocasió amb el polifacètic i trencador artista Isaac Ulam, que presentava ‘El Foc que Il·lumina’. Un espectacle on va revisar les cançons més destacables de la seva trajectòria, enriquit per les aportacions ocasionals de diferents músics i amics per configurar una actuació memorable, com tot el què fa l’Isaac, sigui la disciplina artística que sigui.

Literatura i folcklore aragonès

Abans d’aquesta experiència musical, el mateix dissabte l’escriptora fincada a Blanes Isabel Roma havia presentat el seu darrer llibre: ‘Rukundo. El Crit de l’Àfrica’ a Casa Saladrigas, envoltada d’amics, familiars i admiradors tant de la seva obra com de la seva manera de ser, que tampoc deixa indiferent ningú. L’acte va comptar amb la mestressa de cerimònies Helena Casadevall, que va conduir-lo amb la complicitat de l’autora.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, es va encarregar de donar la benvinguda, agraint Isabel Roma per la seva generositat i per compartir la seva experiència amb un llibre que, en realitat, és l’essència d’un viatge de cooperació que l’autora havia de tancar després de 31 anys. una novel·la. Un relat en format de retrat d’una realitat de la pròpia experiència d’Isabel Roma a Uganda.

Abans d’entrar en matèria, Santi Cañedo Villafranca, llicenciat en literatura hispànica i professor de llengua i literatura castellana, es va encarregar de llegir un fragment del pròleg escrit per ell mateix. Tot seguit, diverses persones distribuïdes entre el públic van fer una lectura ‘coral’ de diverses frases i expressions que, sumades i unides, contribuïen a entendre l’essència de ‘Rukundo: el Crit de l’Àfrica’. Entre aquestes persones s’hi comptaven, entre d’altres, la regidora Mònica Rabassa.

Per últim, el periple del BTF del passat cap de setmana va tancar-se la tarda del diumenge, amb el ‘Festival de Jotas’ organitzat per l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca. Encapçalada per la seva presidenta, Clara Bolea, l’actuació va comptar amb la presència de l’alcalde, Jordi Hernández, així com del president de la Federació de Centres Aragonesos de Catalunya, Jesús Gascón.


Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes
Eva Palau –608 880 002
Adjuntem imatges actuacions del passat cap de setmana
Autora Fotografies: Ajuntament de Blanes



L'Ajuntament de Blanes l'informa que aquest missatge pot contenir informació confidencial o reservada. Si l'ha rebut o hi ha accedit sense ser la persona destinatària, l'Ajuntament li prega que el reenviï al remitent i que suprimeixi ambdós missatges i, si és el cas, els fitxers annexos. Qualsevol altre ús o acció seria contrària a la llei. Moltes gràcies.

El Ayuntamiento de Blanes le informa que este mensaje puede contener información confidencial o reservada. Si lo ha recibido o ha accedido a él sin ser la persona destinataria, rogamos que lo reenvie al remitente y que suprima los dos mensajes y, si se da el caso, los ficheros adjuntos. Cualquier otro uso o acción es contrario a la ley. Muchas gracias.

https://www.blanes.cat




1727253995concert_cat_klezmer_trio_(12).jpg
1727253995concert_isaac_ulam_(8).jpg
1727253995presentaci?_llibre_isabel_roma_(6).jpg
1727253995festival_de_jotas_-_aragonesos_(21).jpg

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409