La Diputació de Lleida s’integra a la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya
- Detalls
- Publicat el Divendres, 26 Gener 2024 18:47
- Escrit per Redacció
L’objectiu és garantir la implementació de la seguretat en els sistemes informàtics i la protecció de dades dels ajuntaments
La Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tremp s’han integrat a la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya, que s’ha constituït aquest dijous 25 de gener a la seu de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya per garantir el compliment d’un dels seus objectius principals: desplegar el model de ciberseguretat a l’Administració local, i ho fa amb la col·laboració del Consorci AOC. Aquesta Comissió Assessora ja ha establert les bases del pla de treball i la calendarització de les properes sessions per avaluar els avenços dels treballs de la Comissió..
La Comissió està integrada per experts i expertes de tot Catalunya i en representació de la demarcació de Lleida s’ha nomenat Ivan Bertran, director de Noves Tecnologies i Administració Electrònica de la Diputació de Lleida, i Carme Badia, responsable de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Tremp. També hi participen experts i expertes del Consorci AOC i els ajuntaments de Tarragona, Cornellà i Sant Boi de Llobregat La formació d’aquest comitè representa una col·laboració entre diferents institucions per tractar de manera conjunta el repte d’implementar un model de ciberseguretat comú i efectiu.
“Aquesta Comissió Assessora té com a funció garantir el compliment d’un dels objectius principals de l’Agència: desplegar el model de ciberseguretat a l’administració local, garantint una eficaç implementació de la seguretat en els sistemes informàtics de qualsevol ajuntament de la demarcació”, segons Ivan Bertran, director de Noves Tecnologies i Administració Electrònica de la Diputació de Lleida.
Amb la creació d’aquesta Comissió Assessora es pretén establir un marc sòlid per abordar els reptes del sector a l’Administració local i garantir-ne una gestió eficient i segura de la informació. La importància d’aquesta iniciativa radica en la necessitat d’assegurar la protecció de les dades i les infraestructures crítiques contra les amenaces cibernètiques. Un desafiament al qual, com altres entitats, han de fer front les administracions.
La primera reunió de la Comissió s’ha celebrat aquest dijous 25 de gener i ha servit per definir l’estratègia i estipular les bases inicials del seu propòsit. El president de la Comissió i Director de l’Agència de Ciberseguretat, Tomàs Roy, destaca que “el repte de desplegar el nou model de ciberseguretat per a les Administracions locals requereix i ens exigeix una col·laboració amb les entitats i agents més representatius del món municipalista per assolir l’èxit del desplegament. A data d’avui hem arribat a 214 entitats municipalistes però el salt que volem fer ens interpel·la a impulsar aquesta col·laboració institucional com la que es farà en el marc d’aquesta Comissió”.
Aquest punt de partida reflecteix la voluntat del Govern i les institucions implicades per treballar de manera conjunta, en la seguretat digital de tot el país, així com en la construcció d’un model comú d’Administració. Aquesta és una eina més en la transformació de les institucions arreu del territori de forma transversal, a través d’una Catalunya connectada de forma segura que vetlla pel benestar dels ciutadans.