Promoció del teixit empresarial dedicat a la fabricació i exportació de maquinària agrícola de Lleida
- Detalls
- Publicat el Dilluns, 26 Juliol 2021 12:55
- Escrit per Diputació de Lleida
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de l’Associació de Fabricants i Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya (FEMAC), Josep Ramon Pons Mitjana, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l’objectiu de regular la col·laboració entre ambdues entitats per potenciar i promocionar el teixit empresarial de la fabricació i exportació de maquinària agrícola de les Terres de Lleida.
L’acte de la signatura també ha comptat amb l’assistència del gerent de la FEMAC, Enric Pedrós; el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i el director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera.
Davant del repte d’impulsar plegats una agenda compartida per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, amb aquest acord, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica aporta 7.400 € a la FEMAC, per a l’execució durant l’any 2021 del projecte de disseny i fabricació del prototip industrial ‘Autonomous Electric Rolling Chassis’ (AERC). Es tracta d’una màquina modular que permet diferents configuracions segons la funcionalitat desitjada, però mantenint de forma estandarditzada la part motriu.
Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, ha assenyalat que aquest projecte representa allò que s’anomena la quàdruple hèlix de la transformació econòmica, “ja que busca identificar la necessitat veritable del món productiu, determinar quines són les tecnologies necessàries per fabricar aquesta ‘màquina’, i identificar si al nostre territori disposem del fons científic i tecnològic suficient com per desenvolupar el prototipus a terres lleidatanes”.
Segons el president, la signatura d’aquest conveni és un altre exemple de col·laboració publicoprivada, “fonamentat en el fet que les administracions hem d’ajudar a crear els escenaris que millor puguin aprofitar les empreses i els treballadors per garantir la seva viabilitat, que és la viabilitat del nostre territori i la seva ciutadania”.
Josep Ramon Pons, president de FEMAC, ha destacat que aquesta investigació obrirà la porta a noves incorporacions de tecnologia avançada al món agrari i que es tracta d’un projecte escalable que pot optar al finançament públic de fons europeus Next Generation, que té un dels eixos estratègics en la digitalització del sector agrícola, un factor que contribueix a la seva millora.
Amb aquest acord, l’associació FEMAC, que reuneix petites i mitjanes empreses, vol millorar la competitivitat dels fabricants catalans dels mitjans de producció agrícola i els diferents agents que conformen la seva cadena de valor.
Les activitats a realitzar per l’associació, que inclou aquest acord, són:
§ Disseny i fabricació prototip de l’AERC.
§ Identificació tecnologies necessàries per al disseny de l’AERC.
§ Identificació i mapeig de l’oferta tecnològica i científica al territori.
§ Recerca i acords amb empreses i agents de coneixement del territori que puguin oferir les tecnologies.
§ Definició dels processos de treball.
§ Redacció de la proposta.
§ Difusió dels resultats.