El ple del Consell Comarcal nomena els nous consellers comarcals
- Detalls
- Publicat el Dijous, 01 Juliol 2021 13:46
- Escrit per CC Conca de Barberà
Durant el ple ordinari del mes de juny del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, celebrat dilluns, dia 28 de juny, van prendre possessió del càrrec, els nous consellers comarcals: Juan Manuel Cabello Camacho (PSC), Moisés Ferrete Bofarull (JxCat) i Ramon Mullerat, Marc Roca Banet i Eduard Saltó Miquel (ERC-AM), en substitució, respectivament, d’Artur Miró Palau, Rosa Sánchez Pérez, Ramon M. Caixal Homedes, Carme Ferrer Cervelló i Ricard Miquel Cabestany, que van renunciar formalment al càrrec en l’anterior ple. Ara, caldrà esperar la sessió plenària del proper 26 de juliol per tal que se’ls assignin les respectives carteres.
Col·laboració amb el Síndic de Greuges
El ple també va aprovar el conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges de Catalunya, un acord que té la voluntat de «garantir els drets de les persones en l'àmbit comarcal, amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat». Aquesta col·laboració es materialitzarà a partir de diferents accions, en les quals el Consell Comarcal es compromet a trametre tota la informació que el Síndic sol·liciti en referència a alguna queixa que s’estigui tramitant, al mateix temps que el Síndic ha de trametre a l’organisme comarcal un informe anual que reculli la situació de les queixes recollides. A més, el Síndic també pot desplaçar persones del seu equip assessor per entrevistar-se amb persones o entitats que ho sol·licitin i el Consell Comarcal ha d’habilitar els espais adequats. El Síndic i el Consell també poden acordar reunions bilaterals per col·laborar en la resolució de problemàtiques.
Les persones que vulguin presentar una queixa al Síndic ho poden fer:
a) de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic;
b) per telèfon, trucant al 900 124 124;
c) per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ;
d) per fax al 933 013 187;
e) pel web www.sindic.cat;
f) lliurant-la al personal del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi.
Manifest contra el maltractament a la gent gran
El ple, també va adherir-se al manifest del Consell Nacional de la Gent Gran de Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament en la Vellesa. A proposta de l’àrea d’Igualtat, el Consell Comarcal se suma al manifest, que impulsa la iniciativa Bon Tracte a la Gent Gran, que vol contribuir a visibilitzar una problemàtica que, en molts casos, encara es considera tabú i un assumpte de caràcter privat. Per això, es vol treballar per canviar la visió sobre les persones grans que formen part de la nostra societat, intervenir amb persones grans vulnerables, per prevenir possibles situacions de maltractament; proporcionar suport constant a persones que estan vivint el problema, per ajudar-les a sortir d'aquesta situació i millorar-ne la protecció i la manera de fer-hi front, i acompanyar-les i fer seguiment per a la seva recuperació completa.
Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura
Finalment, el ple del passat dilluns, també va aprovar la moció per a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021, que se celebrarà entre el 16 i el 22 de setembre sota el tema ‘Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible’.
Els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat són:
• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen
• l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
• Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
• Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
El 2020, van participar a la Setmana Europea de la Mobilitat, un total de 227 municipis catalans, amb una població afectada de 5.955.452 persones.