Nou programa de televisió per explicar la tasca de la Diputació de Girona als municipis i per a la ciutadania
- Detalls
- Publicat el Dimarts, 04 Maig 2021 08:03
- Escrit per Diputació de Girona
La Diputació de Girona estrenarà aquest dijous, 6 de maig, a Televisió de Girona, un nou programa per ensenyar i explicar tot allò que fa per als municipis i la ciutadania.
El programa porta per títol Ddgi.tv (Ddgi televisió) i pretén mostrar quins serveis, projectes, activitats i línies d'actuació duen a terme totes i cadascuna de les àrees de la Diputació de Girona.
En total seran divuit programes d'una durada de 25 minuts cadascun que s'emetran setmanalment els dijous a les 22:00¿hores i s'han pogut fer gràcies als equips i la realització de Televisió de Girona.
Ddgi.tv s'estructura en dues parts. En la primera, el cap d'informatius de Televisió de Girona, Dani Vilà, entrevistarà, un per un, tots els responsables polítics del govern de la Diputació.
Seran entrevistes de deu minuts en les quals s'aprofundirà en les tasques que els diferents departaments institucionals duen a terme en benefici dels ajuntaments de la demarcació i dels seus ciutadans.
Tots els diputats del govern de la Diputació passaran a explicar cadascuna de les àrees i serveis de la institució: les línies de treball principals, però també les «feines acabades» o els «serveis vius» en cada un dels seus àmbits.
Amb els polítics es debatrà de polítiques de salut, d'obres, de cementiris, d'aigües residuals, de teatre, monuments, ensenyament, habitatge, carreteres, turisme, medi ambient... i de totes aquelles matèries en les quals la Diputació de Girona té competències.
En la segona part, es veuran exemples de les polítiques de la Diputació de Girona traduïdes en realitats sobre el territori. La periodista Elena Melgarejo visitarà diferents punts de les comarques gironines per explicar, de primera mà, programes i actuacions endegats per la institució i els seus beneficiaris.
Al primer programa de Ddgi.tv, que s'emetrà aquest dijous, 6 de maig, a les 21.30 hores, el protagonista serà el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.
El president explicarà què són les diputacions, òrgans de l'Administració local juntament amb els ajuntaments, i les administracions més properes i més coneixedores de les realitats territorials i de les necessitats de la gent.
Avui el grup institucional de la Diputació de Girona el conformen onze entitats en què més de 1.715 persones treballen per donar resposta a les polítiques públiques.
A la segona part, es veurà què són el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona i la feina que fan.
Patronat de Turisme Costa Brava Girona
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona és el màxim organisme de promoció turística de la Diputació de Girona, que té com a missió principal promocionar a l'exterior l'oferta turística del conjunt de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona.
L'entitat, creada fa quaranta-cinc anys, és la plataforma promocional de referència per a l'empresariat turístic de la demarcació i una eina de la qual es pot servir sense excepció.
El director del Patronat de Turisme, Norbert Bes, explicarà com afronten la destinació i les empreses gironines la temporada turística 2021, probablement la temporada més excepcional a causa de la COVID-19.
Entre les fortaleses de la destinació Costa Brava destaquen, cada vegada més, els productes per aconseguir un turisme de qualitat i les emocions que aportin experiències úniques als nostres visitants.
Un exemple d'això és Gastronòmica i el seu celler Viníric Calonge, on Clara Antúnez organitza activitats que reuneixen un entorn privilegiat amb aspectes relacionats amb la gastronomia i la cultura. És un producte turístic a mida per a grups reduïts que requereix un nivell molt alt de preparació i servei i que ajuda a vendre una destinació de qualitat.
Consorci d'Aigües Costa Brava Girona
El Consorci d'Aigües té una llarga trajectòria. Va néixer el 1971 amb el nom de Consorci de la Costa Brava a iniciativa de la Diputació de Girona i de vint-i-set municipis litorals de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva per oferir un servei mancomunat de sanejament de l'aigua, absolutament pioner durant aquells temps.
Llavors, la voluntat era fer front al desenvolupament turístic i a les mancances importants en matèria d'infraestructures hidràuliques a la demarcació. Poc després, va assumir un nou servei, el de l'abastament en alta, atesa la limitació de recursos hídrics i l'increment de demanda a la zona de la costa, per donar resposta a l'aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics i a la preservació de la qualitat de les aigües, especialment les de bany.
Aquest any el Consorci d'Aigües celebra el 50è aniversari i en aquest mig segle d'existència ha evolucionat molt com a organització i també en els seus principis inspiradors.
Ddgi.tv se n'anirà a la planta depuradora d'Empuriabrava, una de les més modernes i noves del Consorci d'Aigües, on Xavier Tristan, cap del Servei de Planificació, Projectes i Obres, explicarà com aquest organisme ha tingut el ferm compromís de garantir una gestió òptima del cicle de l'aigua a la demarcació i ha esdevingut promotor i referent en el sector, especialment en la reutilització de les aigües residuals, en la qual cosa va ser pioner a Espanya, ara fa més de trenta anys.