El Ple de la Diputació de Girona aprova tres línies de subvencions del Servei d'Esports per finançar accions de promoció i foment de l'activitat física i l'esport
- Detalls
- Publicat el Dimarts, 20 abril 2021 18:05
- Escrit per Redacció
Les bases aprovades tenen com a finalitat donar suport als actes commemoratius de l'antiguitat de les entitats esportives, donar suport als municipis per a l'organització d'esdeveniments esportius singulars i regular la concessió de premis als esportistes individuals o en parella gironins que participen en competicions federades
Al ple de la Diputació d'avui ha pres possessió del càrrec de diputat Víctor Puga, alcalde de l'Escala
També s'han aprovat les bases reguladores de subvencions per al finançament de la implementació dels ODS (objectius de desenvolupament sostenible) de l'Agenda 2030 a les capitals de comarca i als municipis de més de deu mil habitants de la demarcació de Girona
El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui, per unanimitat, tres línies de subvencions del Servei d'Esports. L'Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació dona suport a l'esport mitjançant diverses ínies d'actuació, entre les quals hi ha el suport econòmic directe a través de subvencions.
Les bases aprovades tenen per finalitat estructurar i fixar els criteris i el procediment per a la concessió de subvencions per finançar accions de promoció i foment de l'activitat física i l'esport a les comarques gironines. Aquesta vegada s'hi incorporen els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.
La línia o subprograma de suport als actes commemoratius de l'antiguitat de les entitats esportives es concreta mitjançant un procediment de concessió de concurrència no competitiva i convocatòria pública, fins a exhaurir la partida pressupostària. Els destinataris són les entitats de la demarcació de Girona inscrites al Registre d'Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya. L'import màxim de la subvenció va dels 1.500 als 3.000 euros depenent de l'antiguitat de l'entitat.
La línia o subprograma de subvencions de suport als municipis per a l'organització d'esdeveniments esportius singulars incorpora els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 consistents a garantir una vida sana i a promoure el benestar de les persones de totes les edats, entre d'altres. Es consideren esdeveniments esportius singulars tots aquells que siguin únics a la província i que tinguin un important impacte social, econòmic o de promoció a les comarques gironines.
Els destinataris són els ajuntaments de la demarcació de Girona, les entitats municipals descentralitzades o els seus organismes autònoms. L'import mínim de la subvenció per activitat organitzada és de 1.500 euros, i l'import màxim, de 5.000 euros.
Finalment, la tercera línia es concreta en les bases reguladores dels premis als esportistes individuals o en parella de la demarcació de Girona que formen part del Programa de Tecnificació ARC (Alt Rendiment Català) de la Generalitat de Catalunya i que participen en campionats d'Espanya, d'Europa i del món, i fomenten la projecció de les comarques gironines a l'exterior i promouen l'activitat física i esportiva entre la població gironina. Aquestes bases estableixen dues línies de suport: suport als esportistes d'alt rendiment i suport als medallistes en campionats. Es premiarà les persones seleccionades amb un import d'entre 1.500 i 3.000 euros.
Presa de possessió de Víctor Puga
L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha pres possessió del càrrec de diputat de la Diputació de Girona, en substitució de Sílvia Paneque, pel grup del PSC. És la segona etapa de Víctor Puga a la Diputació de Girona. Havia estat diputat durant el mandat 2015-2019.
Finançament de la implementació dels ODS de l'Agenda 2030
Han quedat aprovades, per unanimitat, les bases reguladores de subvencions per al finançament de la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 a les capitals de comarca i als municipis de més de deu mil habitants de la demarcació de Girona.
La Diputació de Girona té present que els municipis incideixen de forma estratègica en l'assoliment del desenvolupament sostenible global i considera prioritari donar-los suport en aquesta comesa perquè tinguin coneixements, eines i recursos per orientar les seves polítiques púbiques cap a l'assoliment dels ODS.
Es podran subvencionar propostes d'implementació dels ODS que incorporin:
· La redacció d'un pla d'alineament de les polítiques locals del municipi amb els ODS.
· La formació (presencial o en línia) dels càrrecs electes i treballadors de l'Ajuntament en Agenda 2030 i ODS.
Condicionament del tram de carretera GIV-6219
El Ple ha aprovat, per 26 vots a favor i el vot en contra de la CUP, el projecte de condicionament d' un tram de la carretera GIV-6219, que enllaça la C-31 (a Vilamalla) i Siurana.
En aquest punt s'ha acordat estudiar amb l'ajuntament de Siurana el tractament que cal donar al tram entre Baseia i Siurana, definint si cal canviar la consideració funcional d'aquest tram de via pública.
Adhesió a la Fundació Municipalista d'Impuls Territorial (FMIT)
El ple d'avui també ha aprovat, per 26 vots a favor i el vot en contra de la CUP, l'adhesió de la Diputació de Girona a l'entitat Fundació Municipalista d'Impuls Territorial (FMIT) i els seus Estatuts.
La FMIT és una entitat sense afany de lucre formada per totes les veus del municipalisme català, representants acadèmics i col·legis professionals vinculats amb el territori. Els seus objectius fundacionals pretenen donar suport, incentivar i millorar la gestió local per al reconeixement d'un territori divers; crear un espai de reflexió i pensament del territori amb les administracions amb la voluntat de potenciar la transversalitat, i actuar com a altaveu municipalista en la dinamització d'un territori avançat des de l'equitat i la sostenibilitat.
La Diputació de Girona no és aliena a l'interès que suposa formar part del patronat d'aquesta fundació com a membre institucional, donat que la seva activitat beneficia també els ens locals.
Moció del PSC sobre ajuts als municipis per retirar i gestionar els residus resultants d'abocaments incontrolats i la restauració dels espais naturals afectats
El ple d'avui ha desestimat, per 20 vots encontra del grup de govern (JuntsxCat i ERC), 2 abstencions de TxE i IdS, i 5 vots a favor (4 del PSC i 1 de la CUP), una moció presentada pel grup socialista en la qual sol·licita que la Diputació obri una línia d'ajudes amb recursos econòmics i tècnics als municipis de la província de Girona per fer front a la retirada i la gestió dels residus resultants dels abocaments incontrolats que han proliferat en els últims temps als termes municipals, així com per afrontar la restauració dels espais naturals afectats per aquestes circumstàncies.
Moció de la CUP per avançar cap a una mobilitat segura i sostenible als municipis
El Ple també ha rebutjat la moció presentada pel grup polític CUP-Amunt, amb 20 vots encontra del grup de govern (JuntsxCat i ERC), 2 abstencions de TxE i IdS, i 5 vots a favor (4 del PSC i 1 de la CUP) que sol·licita impulsar una campanya informativa i de sensibilització sobre les noves normatives de trànsit. Per una banda, incideix en la reducció de les velocitats màximes en les vies urbanes per tal de pacificar el trànsit en un espai on el cotxe a poc a poc va deixant de ser el protagonista; per l'altra, vol que es tinguin en compte les noves normatives que regulen la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP). També demana l'assessorament tècnic necessari per garantir-ne el compliment a fi d'avançar cap a una mobilitat segura i sostenible.
A la moció també es constata que de cara al 2022 caldria crear una nova línia de subvencions dirigida als municipis per sufragar part de les despeses necessàries per donar compliment a la normativa i promoure'n el compliment per part de la ciutadania.
Fitxer adjunt: 1618934747NP_ple_20_4_T_20_4.docx