Hostalric acomiada els contenidors amb una activitat en petit format aquest dissabte
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 14 abril 2021 15:35
- Escrit per CC Selva
El nou sistema de recollida de residus porta a porta s’implanta el pròxim diumenge 18 d'abril
La gestió del servei de recollida de residus municipal està delegada al Consell Comarcal de la Selva
La població d’Hostalric culminarà la campanya informativa del nou sistema de recollida de residus porta a porta amb un passa carrers de petit format, adaptat a les normes sanitàries actuals per la COVID-19 que servirà com a acte de comiat dels contenidors. Aquesta activitat es farà el pròxim dissabte, 17 d’abril, a les dotze del migdia i comptarà amb l’alcalde de la població,Nil Papiol, així com també diversos regidors i els tècnics de medi ambient de l’ens selvatà.
En aquest acte, que està previst que s’allargui una hora i mitja aproximadament, hi intervindran els tres personatges ja coneguts a través de la crònica del porta a porta: en Muralles, la Termals i l’Aiguamolls, els quals estaran acompanyats d’un grup d’alumnes de l’escola de teatre El Galliner.
La retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus es farà durant el pròxim cap de setmana, els dies 17 i 18 d’abril. Així, el dissabte 17 d’abril, el Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- procedirà a la retirada de tots els contenidors del carrer, que finalitzarà el mateix dia, per començar l’endemà mateix, el diumenge 18 d’abril, el nou servei porta a porta. D’aquesta manera la població d’Hostalric es quedarà molt poques hores sense un servei a l’abast.
El sistema de recollida de residus porta a porta
El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se’n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer. Per aquest motiu, durant les últimes setmanes s'han organitzat diferents punts de repartiment de cubells dirigits a la població i als comerços.
La campanya de comunicació es va iniciar a mitjans del mes de març al nucli d’Hostalric, amb la bustiada generalitzada a totes les llars que les va convocar a les sessions de repartiment dels kits de reciclatge. D’aquesta manera s’han dividit les prop de 2000 llars comptabilitzades a aquesta població en quatre grups que podran accedir a cinc sessions de repartiment distribuïdes en diferents franges horàries.
En concret, cada grup té accés a dues tardes, dos matins i una franja en dissabte. El lloc de repartiment és el Centre Cultural Serafí Pitarra.
Totes les accions realitzades tant al nucli urbà com als diversos veïnats tenen l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s’han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells duts a terme en espais amplis i complementats amb altres mesures que s’han adaptat a la situació de la Covid-19.
La bustiada a la població s’ha vist reforçada per una intensa campanya informativa al carrer i a les xarxes amb l’element comunicatiu de “La portanoves del porta a porta”.
Cada divendres, un nou episodi de la crònica del porta a porta
La crònica del porta a porta de la Selva és una producció del Consell Comarcal de la Selva destinada a reviure en ficció els canvis que produeix el porta a porta a la majoria de llars selvatanes quan s’adapten al reciclatge 100% i enceten el nou camí cap a la sostenibilitat. La crònica està formada per 12 episodis d’uns 4 minuts, protagonitzats per tres nous personatges comarcals: en Muralles, la Termals i l’Aiguamolls, els quals han estat escollits per fer honor als tres municipis selvatans que estan iniciant –o ja han iniciat- junts el porta a porta durant les primeres setmanes d’aquest 2021: Sils, Caldes i Hostalric.
Per què es recicla més amb aquest model
Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.
El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.