Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Calonge. "Calonge, poble de llibres" tindrà tres noves llibreries aquest any i estrenarà una escola d'escriptura per Sant Jordi

Al llarg d'aquest any s'afegiran a la primera booktown estable de Catalunya tres llibreries més: una històrica, una especialitzada en salut i natura, i una altra especialitzada en costura i manualitats. "Calonge, poble de llibres" tindrà també una nova escola d'escriptura dirigida per Lolita Bosch, que impartirà el primer curs al mes de maig i que farà un tast previ per Sant Jordi. Del 18 al 27 d'abril, Calonge celebrarà Sant Jordi amb una programació especial que inclou parades de llibres, roses, signatures, presentacions, concerts, tallers i espectacles. 

"Calonge, poble de llibres", la primera booktown estable de Catalunya, inaugurarà tres noves llibreries al llarg d'aquest any. El projecte, que ha revitalitzat l'activitat socioeconòmica i cultural de Calonge a través del llibre, sumarà a la seva oferta una nova llibreria històrica, que preveu obrir les portes al juliol; una llibreria especialitzada en costura i manualitats, que té previst començar a funcionar a l'agost; i una altra dedicada a la salut i la natura, que s'inaugurarà després de l'estiu.

La Històrica pretén ser una llibrería i una plataforma de divulgació de la història del poble, de la comarca, del territori... Donar a conèixer la història i despertar l'interès envers aquesta. I ho farà, a més d'amb els llibres, a través de tertúlies, cinefòrum, rutes i visites periòdiques i dos esdeveniments anuals: un festival de cinema històric i una activitat que vincula història i gastronomia.

La botiga dels fils posarà a disposició dels visitants llibres i revistes de patronatge, costura i manualitats, una oferta poc habitual en altres establiments. També vendrà material de merceria per fer les creacions que s'hi poden trobar. A més, es realitzaran cursos i tallers per infants i adults, i hi haurà màquines de cosir per gent que s'està iniciant a la costura. 

Per últim, a Salut i Natura. Llibres i Teràpies hi haurà una àmplia oferta editorial sobre temes de salut humana (coneixement del cos, nutrició, dietètica, autoajuda,...) i també de la natura (efectes saludables de la natura sobre el cos i món dels animals). L'establiment també serà un punt de recomanacions on es faran classes, teràpies, conferències i xerrades.

Amb aquestes tres seran nou les llibreries que formaran part de "Calonge, poble de llibres", una projecte impulsat per  l'Ajuntament de Calonge amb l'objectiu de donar una nova vida al comerç, la restauració i la vida social d'aquest municipi, i a la vegada, esdevenir centre cultural de les comarques de Girona, una vila generadora de creativitat, coneixement i transformació, on el llibre i la cultura són marca i motor econòmic social.

Nova escola d'escriptura amb Lolita Bosch

A més de les noves llibreries, el projecte s'ampliarà també amb una escola d'escriptura que dirigirà l'escriptora Lolita Bosch. El primer curs es farà al mes de maig i constarà de quatre sessions en les que els assistents podran pensar i replantejar-se el que escriuen (o el que voldrien escriure), adonar-se de si el que fan (o voldrien fer) té a veure de debò amb ells mateixos, si s’hi identifiquen; i si hi són present en els textos que fan (o voldrien fer). Un curs actiu, amè, divertit i rigorós que vol ajudar als participants a trobar una veu literària pròpia i a arrelar-s’hi, a reconèixer-se en un univers creatiu els hi sigui propi i que ho té tot a veure amb la seva manera de relacionar-se amb la literatura, el llenguatge i el món. Un curs per aprendre no només qui som quan escrivim sinó també quan llegim.

Adreçat a persones de qualsevol edat a partir de l’adolescència -amb o sense experiència prèvia-, el curs tindrà un cost de 120 euros i constarà de les següents sessions:

4 DE MAIG – Qui som quan estem escrivint. La nostra veu.

11 DE MAIG – Què hem de desaprendre. Les nostres capacitats literàries.

18 DE MAIG – Què ens cal reprendre. Els recursos literaris que ja fem servir.

25 DE MAIG – Pensem en un projecte propi.

Les inscripcions es podran fer a la Biblioteca Pere Caner fins al 30 d’abril. 

Abans, el pròxim 21 d’abril, Lolita Bosch oferirà un tast d’aquest curs en una activitat que forma part de la programació especial de Sant Jordi. Amb el taller “L’escriptura sanadora”, Bosch convidarà als assistents a fer servir la literatura per curar i entendre, no només com a vehicle de la ficció. L’escriptora oferirà alguns recursos per tal que els i les participants puguin utilitzar-los a la seva vida diària i els facin seus. El taller, que tindrà lloc a la Biblioteca Pere Caner, serà gratuït, però caldrà inscripció prèvia a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Una gran festa per Sant Jordi

Calonge ha preparat una celebració repleta d'activitats amb motiu de Sant Jordi, una programació especial que s'estendrà del 18 al 27 d'abril. Parades de llibres, roses, signatures, tallers, espectacles i altres activitats amb les què un poble sencer celebra els llibres.

Les activitats s’iniciaran dijous 18 d’abril amb tres propostes: un taller familiar d’origami a la Biblioteca Pere Carner, una xerrada sobre ciència ciutadana a la Biblioteca la Cooperativa de Sant Antoni i la presentació del primer llibre de Bernat Dedéu, No mataràs, també a la Biblioteca Pere Carner. 

Divendres 19 d’abril es farà El Cultureta, un concurs de cultura en el que joves a partir de 13 anys hauran de demostrar els seus coneixements sobre art, música, cinema i literatura. Serà a la Biblioteca Pere Carner. A la Biblioteca la Cooperativa de Sant Antoni s’hi farà una activitat infantil, “La fera ferotge i els meravellosos veïns”, a càrrec de Cynara Contes. El mateix dia, la Sala Gran del Castell serà escenari de la inauguració de l’exposició “Paraules amb textura”, de l’artista plàstic Daniel Voramar i d’una xerrada entre els escriptors Xavi Bosch i Silvia Soler sobre Sant Jordi, que serà moderada pel periodista Albert Om.

Dissabte 20, durant tot el dia, hi haurà parades de llibres i de llibres per tot el nucli antic de Calonge. Entre altres, a les parades signaran autors com ara Helena Carreras, Helena Borrell, Núria Gispert, Miquel Casals o Lourdes Ral. Més enllà d’això, Calonge ha preparat moltes activitats que es faran al llarg de la jornada. Al matí hi haurà un taller d’iniciació a les arts escèniques i un concert de combos a càrrec de la Moderna de Calonge, partides simultànies d’escacs a la plaça d’Armes del castell, un taller de kokedama i la presentació d’Els pecats de la xona, i tot allò que la Moreneta ens perdona (Rosa dels Vents, 2023), a càrrec de les autores Laura Fa i Marta Pontnou. A la tarda, els Músics de drap oferiran un concert amb música i poesia catalana i els infants podran conèixer al Valentí, en Xang, la Lila i la Florència, que s’amagaran pels carrers de les llibreries. Més tard, concert de duos i cambra a càrrec de l’Associació de Corda de Calonge i Sant Antoni, espectacle de música itinerant La Dinamo i concert tribut a Tina Turner amb la Black Music Big Band, a més de la presentació del llibre Tots els contes, amb la seva autora, Maria Barbal.

Diumenge 21 d’abril, durant tot el dia, autors com Thaïs Rovira i Eulàlia Antonés, Ascen Capel, Xevi Masachs, Gemma Meléndez, Tura Soler, Narcís Bardalet, Jordi Grau, Pere Pons, Jordi Policarp, Ramon Moreno, Francesc Galí, Gemma Asins, Carla Zaplana, Clara Clavera, Eduard Solà, Lolita Bosch, Ester Invernon i Miquel Riera estaran signant a les llibreries. La programació es completarà amb el taller “L’escriptura Sanadora", amb Lolita Bosch, un concert de Músics de drap, una activitat infantil amb els personatges Valentí, Xang, Lila i Florència, un concert i ballada de swing i un concurs de cultura per a adults.

Dilluns 22 tindrà lloc la revetlla de Sant Jordi amb un espectacle sobre l’empremta de les dones compositores en la història del bolero, i que acabarà amb coca de Sant Jordi i cava per als assistents. 

El nucli antic de Calonge s’omplirà de parades de llibres i roses dimarts 23, amb signatures d’autors com Marc Boix, Rafel Casas, Jordi Bonet-Coll, Laia Roses, Vega García, Víctor Pou i Bet Font. Al matí també hi haurà un concert de rhythm and blues. I la tarda, taller infantil a la Biblioteca Pere Caner, microconcert de l’Associació de Corda de Calonge i Sant Antoni, taller de kokedama, tallers infantils a la plaça de la Doma, cercavila i ball de gegants, ballada de sardanes i concert del grup de versions Coi, els Mongrons.

Divendres 26, vespre musical l’audició comentada sobre l’evolució i els estils del Jazz a càrrec de Josep M. Perxés i la presentació del llibre Historia d’un piano, de Ramon Gener. Dissabte 27 continuarà la música amb el primer Llibremúsics de l’any: una conversa entre Santi Balmes i Carles Ribas en la que el líder de Love of Lesbian parlarà dels seus llibres i interpretarà alguna de les seves composicions. Abans, es farà el Club de Lectura de Narrativa a la Biblioteca Pere Caner.


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409