Barcelona impulsa la segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària
- Detalls
- Publicat el Dimarts, 11 Octubre 2016 11:00
- Escrit per Redacció
Els dies 20 i 21 d'octubre, Barcelona Activa acull la segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària per avançar cap a l'economia plural i transformadora, conèixer les experiències inspiradores de Montreal i París, i aprofundir en la contractació pública responsable
Barcelona compta amb prop de 5.000 iniciatives d'Economia Social i Solidària, que representen el 7% del PIB de la ciutat, dóna feina a més de 53.000 persones treballadores, i servei a més de mig milió persones sòcies de consum de cooperatives
A la trobada hi intervindrà Béatrice Alain, directora general del Global Social Economy Forum i referent internacional pel que fa a polítiques públiques a favor de l'economia social i solidària
Madrid, Saragossa, València, Sevilla i Barcelona debatran al voltant de la compra pública responsable
L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat els dies 20 i 21 d'octubre la segona Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, que sota el lema 'Ciutat per l'economia plural i transformadora', debatrà sobre com avançar cap a una economia mes plural i transformadora, conèixer les experiències inspiradores de Montreal i París, i aprofundir en la contractació pública responsable.
Organitzada pel Comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Activa, la II Trobada on es preveu l'assitència de 200 persones, té com a objectius debatre sobre el concepte d'economia plural, aprendre de les polítiques públiques d'economia solidària que es duen a terme a París i a Montreal i el Quebec, i aprofundir en la contractació pública responsable conjuntament amb altres ciutats de l'Estat espanyol.
Barcelona, ciutat per l'economia solidària
La trobada, on té previst assistir el primer tinent d'alcaldia d'economia, Treball i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, vol contribuir a consolidar la posició de Barcelona com a ciutat referent d'economia plural i transformadora, una prioritat estratègica per al consistori, després de l'èxit de la primera trobada, que va tenir lloc a l'octubre passat.
Dijous 20 d'octubre s'han previst sessions d'exposició dels casos de Montreal i el Quebec, d'una banda, i de París, de l'altra. Hi intervindrà Béatrice Alain, directora general del Global Social Economy Forum, que s'ha celebrat aquest setembre a Montréal, responsable de Relacions Internacionals de Le Chantier de l'économie sociale i Coordinadora de RELIESS, una referència internacional i centre neuràlgic de xarxes de polítiques públiques a favor de l'economia social i solidària.
La trobada preveu sessions de treball per aprofundir en temes com la innovació i l'emprenedoria socials o la dimensió sociocomunitària del desenvolupament local, i una sessió dedicada a reflexionar i debatre sobre l'economia plural i transformadora, amb una taula rodona en què participaran Pablo Guerra, expert uruguaià en economia solidària, Lina Gálvez, economista feminista, i Jordi Via, comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l'Ajuntament de Barcelona.
Cap a la contractació pública responsable
El divendres 21 d'octubre es dedicarà a aportar elements per a la reflexió, des de la pràctica, als diferents municipis catalans interessats a generalitzar la contractació pública responsable. En aquest sentit, l'Ajuntament de Barcelona explicarà els criteris a seguir per assolir una política de contractació pública responsable a la ciutat amb intervencions d'Álvaro Porro González, director executiu d'Altres Economies i Proximitat de Barcelona Activa, i Francisco Blanco López, director de Contractació Administrativa.
Aquesta sessió es complementarà amb la taula rodona 'Ciutats per la contractació pública responsable' amb representants dels ajuntaments de Sevilla, València, Madrid, Saragossa i Barcelona. L'objectiu és enriquir el debat amb les experiències d'altres ciutats de l'Estat espanyol que aposten per aquesta via.
La trobada tindrà lloc a l'auditori de Barcelona Activa (C/ Llacuna, 162-164) i s'adreça a tècnics i representants polítics d'administracions, a membres de cooperatives, associacions i altres entitats de l'economia social i solidària i, en definitiva, a totes les persones interessades en municipalisme i noves maneres de fer economia.
Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/trobada-economiasolidaria/ca
Barcelona forma part del Centre Internacional d'Innovació i Transferència del Coneixement de l'Economia Social i Solidària
Després de participar al Global Social Economy Forum (GSEF), Barcelona ha entrat a formar part del C.I.T.I.E.S (Centre Internacional d'Innovació i Transferència del Coneixement de l'Economia Social i Solidària), com un exemple de treball en l'àmbit de l'economia social a escala local, en col·laboració amb els agents locals que treballen l'ESS. CITIES aplega governs locals, xarxes d'economia social, institucions d'educació superior i organitzacions internacionals per organitzar una xarxa de transferència internacional de coneixements i accions compartides en ESS per tal d'enfortir la capacitat dels seus membres i socis per desenvolupar l'Economia Social i Solidària a nivell local. Ofereix una plataforma on-line, sessions de formació, programes d'intercanvi, esdeveniments i serveis d'assessorament, organitzat al voltant de tres funcions: recopilar, compartir i fer transferència.
Font: Ajuntament de Barcelona