Usuaris i professionals posen en valor la feina feta durant els primers cinc anys del Centre de Recursos per a l'Ocupació de Calaf
- Detalls
- Publicat el Dijous, 29 Setembre 2016 18:00
- Escrit per Redacció
Van reunir-se al centre per exposar la seva experiència i trajectòria al centre de formació
Amb motiu del cinquè aniversari del Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO), dissabte va celebrar-se una jornada que va servir per conèixer a fons la tasca que s’hi desenvolupa. Usuaris i professionals vinculats al centre van prendre la paraula i van explicar la seva experiència més personal. L’objectiu de l’acte era commemorar la feina realitzada i fer balanç dels resultats assolits.
La regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Montserrat Mases, va encetar la sessió amb la benvinguda als assistents. Seguidament, el director del CRO, Xavier Pérez, va fer una presentació detallant què és i què es fa en aquest centre formatiu.
Fet aquesta introducció, set usuaris del CRO van explicar la seva experiència. Cada un d’ells va exposar el trajecte recorregut per assolir diferents objectius, el principal, aconseguir una feina. Durant el seu relat, tots ells van agrair el suport dels professionals del CRO i van valorar el seu acompanyament i assessorament per encaminar de nou, a través de la formació, una trajectòria professional que, en molts casos, havia quedat estroncada a causa d’una situació d’atur.
Després d’una pausa, la sessió es va reprendre amb una taula rodona en la qual hi van prendre part sis representants de diferents empreses i institucions per explicar el tipus de relació establerta amb el CRO des dels seus inicis. El Director de la Oficina de Treball de l’Anoia, Juan Fernández, va ser l’encarregat d’obrir la taula recordant com es va gestar el projecte del centre cinc anys enrere. Anahí de Febrer, responsable de l’Àrea de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal de l'Anoia, va destacar la cabdal funció social que fa el centre en el municipi i el professor del centre Moisés Barguès va remarcar la necessitat d’empoderar als usuaris que, moltes vegades, “tenen més necessitat de ser escoltats que no de formar-se”. Seguidament, Maribel Olvera, d’Apliclor Water Solutions SA, va explicar la beneficiosa relació establerta entre el CRO i la seva empresa, tant per formar treballadors com per reclutar-ne de nous.
Els darrers en intervenir van ser propis els representants del Centre de Recursos per a l’Ocupació. Primer Sònia Pérez, com a tècnica d’Orientació Laboral del centre, va explicar que la seva feina consisteix en donar eines als usuaris perquè “puguin volar sols”. I, finalment, Toni Puig, qui durant 5 anys ha estat al capdavant de la direcció del CRO, va mirar enrere per valorar el treball fet, basat en l’empatia i el treball, i cap al futur, per la necessitat d’adaptar-se als nous temps en l’àmbit de l’ocupació.
L’alcalde de Calaf va ser l’encarregat de cloure la jornada. Segons Jordi Badia el centre té camp per recórrer i evolucionar, d’una banda perquè “ha de ser, encara més, un centre per a l’Alta Segarra, un nou servei mancomunable”. I, per altra banda, Badia va afegir que hi ha tot un espai per explorar, aquell dedicat a “l’autoocupació, l’emprenedoria, el cooperativisme i la nova economia”.
Resultats
Des de la seva creació fins al primer semestre d’aquest 2016, el CRO ha aconseguit inserir 603 persones. Any per any aquesta xifra ha anat augmentant ja que el 2011 van ser 50 persones, el 2013, 118, i el passat any 2015 ja van ser 167 les persones inserides.
De fet, la inserció de les persones que estan a l’atur és un dels objectius principals d’aquest centre que, alhora, és Servei Local d’Ocupació i Servei Local d’Empreses. Disposa de dues orientadores laborals i una tècnica de joventut per atendre i resoldre les necessitats laborals i/o formatives de les persones, i d’un tècnic de suport a les empreses i emprenedors.
I és que el centre no només atén treballadors, sinó que també resol diferents necessitats formatives i d’intermediació de les empreses. Durant aquests primers cinc anys de vida són més de 100 les que han comptat amb els suport del CRO.
A nivell de formació, són molts els cursos programats durant aquests. Formacions de diferent àmbit enfocats a diferents col·lectius professionals
El CRO també disposa d’un Club de la Feina, un espai on els usuaris poden consultar de manera on-line i a la premsa les ofertes de feina, noves possibilitats d’ocupació, així com redactar el seus currículums vitae. El passat 2015, es van registrar un total de 683 assistències.