L'FMC signa un acord que permetrà cobrar 1.000 euros mensuals a aturats que participin en el programa Treball i Formació del SOC
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 07 Setembre 2016 14:00
- Escrit per Redacció
Avui dimecres 7 de setembre, les entitats municipalistes (FMC i ACM) han signat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els sindicats UGT i CCOO, un acord mitjançant el qual les persones en atur contractades en el marc del programa Treball i Formació promogut pel SOC cobraran mil euros mensuals. Per part de la Federació de Municipis de Catalunya ha signat l'acord Esther Pujol, alcaldessa de Tiana i presidenta de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l'FMC
Aquest acord impulsa la millora del salari i estableix una retribució de mil euros mensuals, superant els 850 establerts fins ara, per incentivar la contractació de les persones que han estat especialment castigades per la crisi. S'hi poden beneficiar per a accions de 12 mesos de durada, els majors de 55 anys, i per a accions de 6 mesos de durada, les persones en atur entre 45 i 55 anys, sempre que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació i que no tenen la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.
Els llocs de treball ocupats en virtut del programa Treball i Formació no correspondran en cap cas a llocs estructurals de les entitats locals contractants, i hauran d'estar directament relacionats amb l'interès social que persegueix el projecte.
L'acord ha estat signat aquest matí per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; Esther Pujol, alcaldessa de Tiana i presidenta de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l'FMC; Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat i vocal de la comissió de Promoció Econòmica i Ocupació de l'ACM; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya; i Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.
En la seva intervenció, Esther Pujol ha destacat que l’ocupació digna i de qualitat és la condició principal per garantir la inclusió social i la realització de les persones. "En aquest sentit es fa més necessari que mai aprofundir en una actuació coordinada entre el Departament de Treball, Afers Socials i Família, els ajuntaments, els sindicats i el món empresarial per fer front als reptes de la desocupació que està patint el nostre país. Aquest acte d'avui facilita un espai de cooperació i de compromís que defensem des del municipalisme, així com també alleugera la situació de les persones aturades que participin d’aquest Programa".
Ha afegit també que "des de la Federació de Municipis de Catalunya defensem que les administracions locals han de tenir els recursos econòmics i humans professionalitzats suficients i els instruments necessaris per estimular el creixement econòmic i la generació d’ocupació local en benefici dels nostres conciutadans i conciutadanes que són els que realment estan patint els efectes de la crisi econòmica i social".
I per acabar, ha afirmat que des del municipalisme tenim clar que la cooperació entre els actors que actuen en l’àmbit local i territorial i la Generalitat han de ser el camí per fer un país de plena ocupació i d’oportunitats i acabar amb l’exclusió social i la pobresa.
Font: FMC