Èxit de les activitats comercials dels petits i joves empresaris de Ponent
- Detalls
- Publicat el Divendres, 26 Maig 2023 13:58
- Escrit per Redacció
Un projecte educatiu que es desenvolupa dins el programa, ‘Lleida Talent Emprenedor’ impulsat conjuntament per GLOBALLEIDA; l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià
Més de 248 alumnes de primària, ESO, PQPI, PTT i cicles de grau mitjà han estat els principals protagonistes del Mercadet dels petits i joves empresaris de Ponent, que s’impulsa a través del programa, ‘Lleida Talent Emprenedor’ impulsat conjuntament per GLOBALLEIDA; l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.
El mercadet té com a objectiu comercialitzar els productes produïts per les empreses i cooperatives creades durant aquest curs escolar, resultat del treball pràctic en la creació d’una empresa.
Enguany s’han tornat a unir el projecte dels Petits Empresaris de Ponent (PEP), que es treballa des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i d’ESO, PQPI, PTT i CGM, amb el projecte dels Joves Empresaris de Ponent (JEP), que es treballa des de l’IMO.
Els alumnes han demostrat la capacitat d’utilitzar els coneixements i les habilitats de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers, i han tingut l’oportunitat de desplegar competències socials en un context real, com: la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat, el treball en equip, l’atenció al client, l’organització, l’autonomia, etc. L’objectiu era vendre els seus productes i fer-ne difusió, muntant tretze paradetes al mercadet situat a la plaça de la Catedral de Lleida.
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, acompanyat del director dels ST d’Educació a Lleida, Claudi Vidal; la tercera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, ha donat la benvinguda als alumnes més petits, que un any més, han presentat els seus projectes públicament a la sala Alfred Perenya de la Paeria de Lleida, en un acte conduït per Jordi Villacampa Viñes, actor i professor de teatre, en el qual els alumnes representants de les empreses creades han explicat la seva experiència i alguns detalls de com han resolt o com han afrontat alguns dels reptes o dificultats que s’han trobat.
En la seva intervenció, Carles Gibert ha destacat que el fet de treballar la promoció del talent emprenedor al nostre sistema educatiu facilita la formació dels alumnes, potencia la seva emprenedoria i els connecta amb els reptes de transformació econòmica que s’estan produint al nostre territori. “I els joves que esteu avui aquí sou els veritables protagonistes d’aquesta transformació econòmica que ha de fomentar un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada, que reforci sectors estratègics i afavoreixi l’aparició de sectors emergents i nous models de negoci”, ha dit Gibert.
El director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d'Educació, Claudi Vidal, s’ha dirigit als més petits i els ha encoratjat a treballar per estar al capdavant d’aquest nou model que, sens dubte, suposarà noves professions i com a conseqüència nous models de negoci.
Per la seva banda, Sandra Castro, 3a tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, ha animat els joves a seguir treballant en la idea de ser emprenedors i en un futur tenir les seves pròpies empreses.
El professorat dels centres participants han manifestat que aquest projecte els ha facilitat treballar amb molt èxit les competències curriculars que inclouen competències bàsiques que ha d’assolir l’alumnat com: la comunicativa, la lingüística i audiovisual, l’artística i cultural, el tractament de la informació i la competència digital, i la matemàtica, així com l’autonomia i iniciativa personal, social i cultural.
Tot seguit, han fet una visita a les tretze paradetes del mercadet, per tal de poder veure els productes que estan comercialitzant. Per acabar, un any més, s’ha tancat el mercadet amb el sorteig d’una panera.