Una nova edició dels Premis InJUè reconeix el talent emprenedor dels més joves
- Detalls
- Publicat el Divendres, 21 abril 2023 23:31
- Escrit per Redacció
Més de 600 alumnes de secundària han participat enguany en aquest certamen organitzat per la Diputació i la URV. S’han presentat als premis un total de 24 centres, 6 més que en l’edició anterior
Aquest divendres s’han lliurat els guardons en un acte celebrat a l’Auditori Diputació
Més de 600 alumnes de 24 centres educatius del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i el Baix Penedès han participat a la darrera edició dels Premis InJUè Emprèn Dipta.cat. El certamen, impulsat per la Diputació de Tarragona conjuntament amb la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, ha comptat enguany amb un augment de la participació: en total s’hi han apuntat 6 centres més que en l’edició anterior. Els Premis InJUè van néixer l’any 2019 amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves.
Aquest divendres s’han lliurat els premis en un acte celebrat a l’Auditori Diputació, que ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, i el director de la Càtedra d’Emprenedoria de la URV, Xavier Càmara.
El projecte Green team, creat per alumnes de l’Escola Santa Teresa de Jesús (Tarragona), s’ha endut el premi en la Categoria ESO per un projecte d’agricultura de proximitat sostenible que aposta pel cultiu d’horts hidropònics als terrats i cobertes dels edificis. En la Categoria Batxillerat, el projecte premiat ha estat La gran família, d’alumnes de l’Institut Joan Guinjoan i Gispert (Riudoms), que aporta solucions per afavorir el repoblament rural a través de la unió de famílies que volen viure en comunitat i compartir espais rurals. D’altra banda, alumnes de l’Institut Baix Camp (Reus) s’han endut el guardó en la Categoria Cicle Formatiu de Grau Mitjà pel projecte Rutes Alternatives, que promou el turisme sostenible i la creació d’ocupació mitjançant la creació de rutes i tallers sostenibles per boscos i muntanyes. Finalment, en la Categoria Cicle Formatiu de Grau Superior el guanyador ha estat el projecte Fruit&Flash, de l’Institut Escola Jaume I (Salou), que aposta per la producció i el consum responsable evitant el malbaratament dels aliments. El projecte proposa l’aprofitament de la fruita que s’està fent malbé per tal de convertir-la en un Snack saludable de suc congelat (estil “flash”).
Els quatre projectes guanyadors rebran un premi de 1.000€ que els centres educatius podran destinar al foment dels valors emprenedors entre el seu alumnat. A més, també s’han lliurat quatre reconeixements dotats en 500€ per a cadascuna de les categories. Els projectes que han obtingut els reconeixements han estat: Afavorir el Medi Ambient, de l’Institut Escola Mare de Déu del Portal (Batea), un projecte de formació sobre reciclatge a les escoles; Rurathletics, de l’Institut Antoni de Martí i Franquès (Tarragona), per una proposta de dinamització dels pobles amb la creció d’esdeveniments esportius; Transmestral, de l’Institut Baix Camp (Reus), que proposa una ruta amb tren-hotel per la demarcació, i ODS i molt més, de l’Institut Ramon de la Torre (Torredembarra), per un projecte d’assessorament a les empreses sobre la normativa relacionada amb l’Agenda 2030. En total, s’hi han presentat 98 projectes, que s’han creat a centres educatius de Tarragona, Reus, Riudoms, Salou, Torredembarra i Batea. El desenvolupament del treball s’ha fet partint de les formacions que l’empresa “Petits Enginyers”, tècnics de la Càtedra d’Emprenedoria de la URV i tècnics de la Diputació de Tarragona han ofert a l’alumnat.
L’acte ha comptat amb la participació d’Aida Galera, CEO i fundadora de l’empresa StartKidsUp (un campus de resolució de reptes, creativitat i discurs), qui ha compartit la seva experiència amb els joves emprenedors amb la xerrada “Emprendre com a actitud a la vida”.
Fitxer adjunt: 168219907420230421_premisinjue.pdf