Talarn posa en valor la unitat d’acció de les institucions i l’entramat empresarial per fer créixer Lleida
- Detalls
- Publicat el Diumenge, 06 Novembre 2022 18:08
- Escrit per Redacció
El president de la Diputació ho ha dit durant l’acte de celebració del 30è aniversari de Fòrum Empresa
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest divendres en l’acte de celebració del 30è aniversari de Fòrum Empresa, que s’ha celebrat a l’Hotel Finca Prats.
L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; els socis fundadors de Fòrum Empresa, Jordi Carbonell, Yasmina Vilagrasa i Fèlix González; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespín; el tinent d’alcalde de Lleida, Paco Cerdà, i el director del patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera.
Durant l’acte s’ha fet la presentació de l’‘Estudi sobre Lleida’, a càrrec del catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Oriol Amat, amb el suport del membre del grup de l’estudi i col·laborador de la UPF, Andrei Boar.
En la seva intervenció, Joan Talarn ha volgut recordar que “en el període 2018-2022 s’ha produït un canvi estructural de gran transcendència que és que, per primera vegada, l’economia de Lleida mira les seves potencialitats des de la unitat d’acció de les institucions i l’entramat empresarial”. Ha fet esment de la creació del G6 –el grup de treball que conformen les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega, la Universitat de Lleida, la Generalitat, la Paeria de Lleida i la mateixa Diputació– per recordar que “aquest treball col·laboratiu amb les agendes compartides, i portat a terme enmig de la crisi de la pandèmia, està donant els seus fruits de manera inqüestionable i efectiva”.
En aquest sentit, ha destacat que “hem construït el major i principal lobby econòmic lleidatà, precisament el que està fent canviar aquella vella mentalitat que frenava les nostres expectatives com a territori”, i que “són dècades de desinversió pública contra el que ens estem conjurant avui en dia”. Per això, ha afegit que “sabem que la nostra forma d’actuar es mira de replicar en administracions superiors”, i que “Lleida és terra d’oportunitats no perquè siguem una terra erma i verge, sinó perquè la nostra història ens avala com a garantia d’entorn econòmic sostenible, de qualitat i íntimament lligat a les nostres fortaleses, que són les que estem identificant en els darrers anys com a base per a una nova economia, la bioeconomia”.
Talarn ha acabat recordant que, pel que fa a la influència de Lleida a Catalunya, “els temps han canviat” i que en l’actualitat “Lleida aporta la direcció de les polítiques educatives de Catalunya i la seva acció exterior”.