El Consell Comarcal de la Selva lidera el Projecte “Els camins de la història de la Selva”
- Detalls
- Publicat el Dimarts, 04 Octubre 2022 07:39
- Escrit per CC Selva
Aquest projecte pretén integrar els elements de patrimoni històric de la Selva i millorar la xarxa de camins de la comarca, a través d’una correcta senyalització, homogènia a tota la comarca, que faciliti l’accés a aquests recursos i la seva interpretació
El projecte, en què hi participen un total de dotze ajuntaments de la Selva, inclou diverses actuacions de senyalització d’itineraris turístics, tant direccional com interpretativa
El Consell Comarcal de la Selva lidera, conjuntament amb diversos ajuntaments de la comarca, el projecte “Els camins de la història de la comarca de la Selva”, un projecte que pretén integrar els elements de patrimoni històric de la Selva i millorar la xarxa de camins de la comarca, a través d’una correcta senyalització, homogènia a tota la comarca, que faciliti l’accés a aquests recursos i la seva interpretació.
El projecte inclou diverses actuacions de senyalització d’itineraris turístics, tant direccional com interpretativa, que es concreten en: unificar i adequar la senyalització dels itineraris dels Grans Camins de l’Aigua (GCA), senyalitzar els camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva, incorporar la senyalització del patrimoni que es troba proper i accessible des de la xarxa dels Grans Camins de l’Aigua i dissenyar i instal·lar tòtems amb continguts interpretatius sobre els elements del patrimoni comarcal.
Pel que fa unificar i adequar la senyalització dels itineraris dels Grans Camins de l’Aigua (GCA), aquesta actuació es concreta en la renovació i ampliació de la senyalització de tota la xarxa de Grans Camins de l’Aigua comarcal, de més de 300 quilòmetres. A més, la xarxa ara s’amplia amb variants perquè aquells trams que no eren ciclables tinguin la seva alternativa per fer-la en bicicleta
Senyalitzar els camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva: el camí de Sant Jaume és una ruta que recorren els pelegrins per arribar a la catedral de Santiago de Compostel·la, on es veneren les relíquies de l’apòstol sant Jaume. A la Selva es poden trobar camins de Sant Jaume en les tres grans realitats territorials de la comarca: la muntanya, la plana i el litoral. En aquest projecte es senyalitzen els itineraris del camí de Sant Jaume que passen per la comarca i que s’incorporaran a l’oferta actual de senderisme comarcal.
Incorporar la senyalització del patrimoni que es troba proper i accessible des de la xarxa dels GCA: en el projecte també s’inclou la senyalització des de la xarxa de Grans Camins de l’Aigua i des dels camins de Sant Jaume de punts d’interès propers. Concretament es senyalitzarà com arribar a 76 punts d’interès molt propers als recorreguts.
Finalment, pel que fa all disseny i la instal·lació de tòtems amb continguts interpretatius sobre els elements del patrimoni comarcal, aquesta actuació es concreta amb la instal·lació de 30 tòtems amb informació interpretativa del patrimoni comarcal, els quals, a més, incorporaran uns codis QR que aportaran informació extra d’aquest element en formats digitals com vídeos, fotos, etc.
Actualment, tota la senyalització del projecte està en procés d’instal·lació i es preveu que s’allargui durant la tardor d’aquest any, per la qual cosa properament s’observaran canvis en els itineraris turístics comarcals.
Aquest projecte està liderat pel Consell Comarcal de la Selva i finançat amb el suport del Departament d’Empresa i Treball, la Diputació de Girona i els ajuntaments d’Arbúcies, Riells i Viabrea, Fogars de la Selva, Massanes, Maçanet de la Selva, Santa Coloma de Farners, Osor, Vidreres, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Vilobí d’Onyar, Riudellots de la Selva.