Comença el tercer curs de música antiga del Conservatori de la Diputació de Girona
- Detalls
- Publicat el Divendres, 02 Setembre 2022 12:25
- Escrit per Redacció
Les classes es faran al monestir de Sant Daniel de l’1 al 4 de setembre
La cloenda tindrà lloc el 4 de setembre amb un concert a càrrec d’alumnes i professorat
Després de la bona acollida dels darrers dos anys, aquest mes de setembre el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona organitza un nou curs de música antiga al monestir de Sant Daniel.
Aquesta tercera edició té lloc de l’1 al 4 de setembre i hi assisteixen prop d’una trentena d’alumnes procedents d’arreu de Catalunya i de Madrid. Durant aquests dies tindran l’oportunitat d’assistir a classes de violí, viola, violoncel, viola de gamba, violó i contrabaix, a més de música de cambra i orquestra barroca. L’experiència culminarà amb un concert final el dia 4 de setembre a les 18 hores al mateix monestir, on participaran diferents grups de cambra i l’orquestra dirigida per Oleguer Aymamí, que interpretaran obres de Lully, Telemann i Schmelzer, entre d’altres.
El curs compta amb professorat altament especialitzat en aquest terreny, amb una llarga experiència tant pedagògica com concertística: Alba Roca (violí); David Glidden (viola), Oleguer Aymamí (violoncel); Pau Marcos (viola da gamba) i Xavier Puertas (violó i contrabaix). A més, els acompanyen els repertoristes Mireia Ruiz i Ariel Richter, amb la coordinació de Laia Frigolé. La major part d’aquests professors formen part també de l’Aula de música antiga que, des de fa quinze anys, té lloc al Conservatori de Música de Girona.
Actualment, el de Girona és el conservatori de grau professional de Catalunya amb més oferta d’estudis de música antiga. Per altra banda, aquest tipus d’estudis no és habitual a tots els conservatoris de grau professional de l’Estat espanyol. Durant les quinze edicions de l’Aula de música antiga que han tingut lloc fins ara al Conservatori de Girona, hi han assistit alumnes de diferents punts del territori espanyol, ja sigui València, Castelló, Jaén, Granada, Còrdova, les illes Canàries, Lleó i Lugo, a més de Barcelona, Girona, França i Andorra. Tot plegat ha convertit el Conservatori de Girona en un centre de referència en l’ensenyament de la música antiga.