El Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida al projecte "Artistes a l'aula" a l'escola d'Osor
- Detalls
- Publicat el Dimecres, 26 Gener 2022 14:22
- Escrit per CC Selva
El conseller de Cultura, Pere Fernández, ha destacat la importància de la vinculació entre arts i educació i la promoció de projectes per a l'impuls i el foment de l'activitat cultural al sistema educatiu
Es tracta d’un programa creat per l’ens selvatà per tal de incentivar i apropar les arts escèniques entre els nens i nenes i joves de la comarca
El Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida al projecte “Artistes a l’aula” a l’escola d’Osor. Es tracta d’un programa creat per l’ens selvatà per tal de incentivar i apropar les arts escèniques entre els nens i nenes i joves de la comarca.
Aquesta iniciativa es realitza amb professionals que formen part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2022 amb la finalitat de donar a conèixer els artistes i les companyies de la comarca i vincular-los amb els alumnes.
En aquesta ocasió, el treball es farà amb els alumnes de primària de l’Escola la Vall d’Osor amb l'objectiu de formar espectadors, vincular les polítiques educatives i culturals municipals, i educar en la sensibilitat artística.
Amb la proposta d’enguany, liderada per la companyia Capgiralla Contes (Contes coeducatius i musicats) , l’alumnat de l’escola de primària d’Osor tindran la oportunitat de participar en un projecte participatiu, vivencial i experimental per treballar la prevenció de les violències masclistes i la igualtat a través dels contes clàssics.
El projecte es realitzarà en diferents sessions on s’oferiran tallers participatius als alumnes per tractar la igualtat a través de les arts i es finalitzarà amb una presentació pública del projecte oberta a tots els públics el dia 1 de febrer.
Els contes tenen un gran potencial educatiu, doncs poden generar reflexions i transmetre molts valors de forma lúdica i entretinguda. Malgrat tot, en ocasions són perpetuadors de rols i estereotips de gènere fet que genera que els infants, ja de ben petits, creixin i s’eduquin amb aquests, reproduint així de generació en generació una visió del món distorsionada basada en la desigualtat de gènere.
El projecte promou aquests valors tot oferint als infants una nova mirada dels contes clàssics, capgirant-los per generar noves feminitats i masculinitat.
Aquest projecte forma part del Programa comarcal per l’impuls integral de la cultura com element de desenvolupament local als municipis de la Selva i vol ser una eina més dirigida a posar en valor la cultura com a mitjà per fomentar la dinamització econòmica i social dels municipis selvatans que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Osor, la Diputació de Girona i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya.
Els darrers anys, tal com ha explicat el conseller de Cultura de l’ens selvatà, Pere Fernández, el Consell Comarcal de la Selva ha desplegat la iniciativa SelvaCultura, una estratègia de desenvolupament de l’àmbit cultural i creatiu de la comarca que ha permès fer avançar en paral·lel l’acció cultural als municipis, el treball amb els agents del sector i la comunicació cap al públic final. En aquest sentit, Fernández ha destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.