dissabte, 19 de Abril de 2025
Gestió Municipal Entorn i Territori

L’Ajuntament solsoní torna a posar en funcionament fonts ornamentals i d’aigua potable

L’Ajuntament solsoní torna a posar en funcionament fonts ornamentals i d’aigua potable

Primer cal assegurar la impermeabilització dels coms i, posteriorment, fer un tractament de prevenció de la legionel·la

Des de la setmana passada, la brigada del servei municipal d’aigua de Solsona revisa les sis fonts ornamentals de la ciutat i la quarantena d’aigua potable per tornar-les a posar en funcionament al llarg de les properes setmanes. És un procés de retorn progressiu a la normalitat derivat de l’aixecament de les restriccions que s’han aplicat els darrers dos anys i mig per la sequera. 

De fet, amb les tasques dels operaris començades la setmana passada, l’aigua ja brolla de la majoria de les fonts ornamentals: les de les places de Sant Joan, Sant Roc, la Catedral i Sant Isidre. En alguns casos és necessària una intervenció prèvia de manteniment i millora, que passa per la impermeabilització dels coms. Així mateix, s’hi fa un tractament previ de prevenció de la legionel·la amb hipercloració abans d’omplir les fonts de l’aigua definitiva.

Més endavant, tornaran a rajar les fonts de la plaça de Palau i de l’escenari de la plaça del Camp. En aquest darrer cas, fan falta treballs de reparació previs. En la mateixa línia, la brigada municipal repara també les fissures detectades als safareigs del Vall Fred abans de reomplir-los. Simultàniament, es treballa per reobrir les fonts d’aigua potable per beure del municipi que estaven tancades.

Arran de la millora de l’estat de les reserves dels embassaments, que a les conques internes se situa en el 65,52 per cent, el Govern de la Generalitat ha  ratificat l’aixecament de les limitacions d’usos d’aigua als municipis de l’àmbit del Ter-Llobregat, on s’inclou Solsona.

Durant el primer trimestre de l’any, el consum d’aigua potable del municipi s’ha mantingut controlat per sota dels límits permesos durant l’escenari d’alerta per sequera, amb 211 litres per habitant i dia el gener; 227, el febrer, i 236, el març –en la darrera fase, la dotació màxima establerta era de 259 litres per habitant i dia.   

Reg de parcs i jardins

Les properes setmanes també caldrà posar a punt les infraestructures de reg de parcs i jardins per a reactivar-les progressivament, ja que després de tant de temps sense utilitzar-les requereixen una revisió. Amb tot, després de les pluges d’aquesta primavera, la prioritat municipal ara passa més pel desbrossament que pel reg automàtic.

Si bé en la majoria de llocs es regarà amb aigua de la xarxa, com abans, allà on no sigui possible se seguirà utilitzant aigua freàtica. En qualsevol cas, des de la regidoria de Parcs i Jardins es continuarà apostant per plantar espècies vivaces i de baixes necessitats hídriques, que s’adapten millor als episodis de sequera extrems com el que tot just es deixa enrere.

Sobre Nosaltres

Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.

Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.