La segona jornada de la fira gastronòmica ha comptat amb la presència del vicepresident de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, i s’han dut a terme tastos d’oli de les cooperatives presents i de la DOP Pera de Lleida.
El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dilluns al Galicia Fórum Gastronómico, on la marca ‘Gust de Lleida’ segueix fent-se un lloc destacat dins el panorama gastronòmic estatal. La Diputació de Lleida ha reforçat la seva aposta per la projecció dels productes del territori facilitant que la DOP Les Garrigues sigui l’oli oficial del certamen, fet que ha permès donar visibilitat a la qualitat i l’excel·lència de l’oli verge extra lleidatà.
Durant la jornada d’aquest dilluns, els assistents han pogut gaudir d’una sessió de tastos protagonitzada pels olis de la Cooperativa Baró de Maials, la Cooperativa Oli Rupestre del Cogul i la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, així com de la DOP Pera de Lleida.
Les set cooperatives presents a la fira sota el paraigua de la DOP Les Garrigues han continuat mostrant el seu compromís amb la difusió de l’oli verge extra de qualitat: la Cooperativa Les Cabanes de Juncosa, la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, Cuadrat Valley de l’Albagés, la Cooperativa Arbequina d’Arbeca, la Cooperativa Baró de Maials, la Cooperativa Camp de Cervià de les Garrigues i la Cooperativa Oli Rupestre del Cogul.
En l’àmbit institucional, Jordi Verdú ha mantingut reunions amb representants de diferents institucions, entre ells, la directora general del Fòrum, Ana Trevisani; la diputada del Parlament de Galícia, Ana Pontón; el diputat provincial de la Diputació de Burgos, Francisco Javier Arroyo, i el vicepresident de la Diputació d’A Corunya, Xosé Regueira, amb les quals ha pogut reforçar sinergies i intercanviar experiències en matèria de promoció agroalimentària.
Pel que fa a l’àmbit empresarial, Verdú ha visitat l’estand de MyChef, la marca de l’empresa lleidatana Distform, referent en tecnologia per a la qualitat dels aliments i que exporta a 55 països. També han tingut protagonisme els xefs lleidatans Ivan Pascual i Mateu Blanch, del restaurant Caravista de Lleida, que han presentat propostes gastronòmiques innovadores vinculades als productes de proximitat.
Al vespre, està previst que Verdú assisteixi a la commemoració del desè aniversari del Fòrum, a la Finca Montesqueiro, al municipi de Perillo, a la Corunya.
Com a nota destacada de la jornada, el reconegut xef japonès Kanji Kobayashi s’ha interessat pels olis de la DOP Les Garrigues, i ha mostrat un gran interès per les seves característiques organolèptiques i el seu potencial dins la cuina internacional.
El Galicia Fórum Gastronòmic finalitzarà aquest dimarts, amb la participació continuada de la Diputació de Lleida i la DOP Les Garrigues, que consoliden la marca ‘Gust de Lleida’ com un referent en el sector agroalimentari.
Turisme i Gastronomia
‘Gust de Lleida’ triomfa al Galicia Fórum Gastronómico amb els olis de la DOP Les Garrigues
- 25 Març 2025
- Lleida
- Redacció

Sobre Nosaltres
Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.
Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.