divendres, 31 de Gener de 2025
Gastronomia

Els restaurants de la Massana aposten per la gastronomia sostenible

Els restaurants de la Massana aposten per la gastronomia sostenible

Les Jornades de Cuina d’Hivern es faran de l’1 de febrer al 2 de març

Una quinzena de restaurants participen en la 17a edició de les Jornades de Cuina d’hivern de la Massana Fogons, el segell gastronòmic sota el qual es realitzen diverses accions per promocionar la gastronomia local. “Aquestes jornades estan plenament consolidades i situen la Massana com un referent gastronòmic”, assegura

la consellera de Dinamització, Bet Rossell, que remarca l’evolució constant d’aquest cicle. “En aquests moments estem oferint un producte que combina la tradició amb ingredients locals, de qualitat i de temporada, seguint els criteris que vam establir fa dos anys amb l’estratègia de la Massana, epicentre de la gastronomia sostenible”, explica Rossell.

Els restauradors han preparat plats típics dels mesos d’hivern, sempre amb la seva dosi de creativitat, que permet gaudir de la cuina de muntanya amb tocs innovadors. A les cartes dels diferents establiments s’hi poden trobar plats tan suggeridors com “carxofes amb ou, foie gras i encenalls de pernil”, “coca andorrana de verdures de temporada i magret d’ànec fumat (d’elaboració pròpia”, o “lingot de xai a baixa temperatura amb salsa i mel i mescal, amb albergínia i escalivada de poma”.

Entre l’oferta del cicle gastronòmic s’hi pot trobar des d’un menú complet, a plats únics o tapes acompanyades de degustació de vins. A més, també hi ha dos establiments que ofereixen un menú de calçots, que s’allargarà fins al mes d’abril.

Els participants són: Borda de l’Avi, Toc-Restaurant&Cocktail Bar, Restaurant Louis XV - Hotel Princesa Parc, Molí dels Fanals, Émo-NH Collection Andorra Palomé, Hostal Palanques, Borda Xica, Restaurant Carroi – ABBA Xalet Suites, Jou la Borda, Vine (vins i platets), Tapeo de Dario, la Minjadora del Sinquede, Pizzeria restaurant Angelo, la Huella Vegana i Donpi. Pel que fa al menús calçots, els participants són l’Hort de Casa i Cal Silvino.

Sobre Nosaltres

Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.

Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.