Els tallers s’han emmarcat dins la iniciativa de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025
Els dies 26 i 29 de març van tenir lloc dos tallers de cuina saludable a Bell-lloc; l’un es va celebrar en horari de tarda, al Bar La Cultural, i l’altre es va fer en l’horari de l’Esplai, utilitzant també les instal·lacions de l’entitat Esplai La Costereta. Els tallers els va impartir Raquel Ruiz, de l’empresa Delyart de Bell-lloc d’Urgell, i es van esgotar totes les places previstes.
El primer taller, "Cuina tradicional amb un toc innovador", va tenir lloc el primer dia i va comptar amb la participació de 30 persones, que van poder aprendre a cuinar plats tradicionals catalans, però amb un enfocament més modern tant en la incorporació de tècniques com d’ingredients. La Raquel va mostrar com preparar plats com les faves a la catalana amb xips de col Kale o uns raviolis cruixents de calçots i botifarra.
Amb el títol de ‘Mans a la pizza’, la Raquel va proposar als infants i les famílies de l’Esplai La Costereta un taller per utilitzar verdures a fi de fer plats fàcils i divertits per menjar a casa. Es van preparar unes mini pizzes de coliflor i unes xips de patata i moniato. Aquest taller va ser una oportunitat per als més petits i les seves famílies d’aprendre a gaudir d’un menjar saborós i nutritiu, però que alhora sigui lúdic i creatiu de realitzar. Un cop acabades, els i les assistents van poder tastar les diferents elaboracions, i també van rebre les receptes a mà.
En les dues sessions, es van utilitzar verdures de l’horta de Bioponent, aprofitant els beneficis dels productes ecològics i de proximitat, i altres productes es van adquirir als comerços del poble, per tal de recolzar i afavorir l’economia i el consum local.
Els tallers els ha organitzat l’Ajuntament de Bell-lloc, i estan emmarcats al projecte “12 mesos, 12 paisatges” sota el reconeixement de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El Consell Comarcal del Pla d’Urgell mitjançant l’àrea de Desenvolupament Local i el projecte Delicadeses del Pla, l’Associació Leader de Ponent, i l’Esplai La Costereta han donat suport a la iniciativa, la qual també ha comptat amb la col·laboració de l’empresa MyChef, i el projecte Gustum.
Els tallers formen part dels actes previs a la Fira Verd-lloc, que se celebrarà el pròxim 1 de juny de 2025. Aquest esdeveniment firal reunirà a productors i empreses de la cuina saludable, la sostenibilitat i els productes ecològics, i serà una oportunitat per a tots els públics de conèixer altres opcions alimentàries que promouen un estil de vida més saludable i respectuós amb el medi ambient.
El cartell i la resta d’actes de la fira es donaran a conèixer en els mesos vinents. Per a més informació sobre la Fira Verd-lloc i altres activitats relacionades, podeu visitar el web de l’esdeveniment: https://firaverdlloc.cat/.
Turisme i Gastronomia
El Consell del Pla col·labora en dos tallers de cuina saludable previs a la Fira Verd-lloc
- 02 Abril 2025
- Mollerussa
- Redacció

Sobre Nosaltres
Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.
Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.