La nova versió de l'obra cabdal del pintor Hieronymus Bosch està feta des d'una perspectiva femenina del segle XXI, amb una visió de la sexualitat i les polaritats yin/yang
La segona planta de l'emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes acull des del passat cap de setmana una exposició que, de ben segur, no deixarà indiferent a ningú. Presentada amb el títol 'Natura Humida', s'hi recullen pintures de l'artista gironina resident a Vidreres Esther Bueno, i es tracta d'un projecte que va realitzar com a culminació dels seus estudis d'il·lustració.
Dissabte va tenir lloc la inauguració oficial de la mostra, presentada per la pròpia artista, acompanyada de Montse Sagrera, del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Blanes. Envoltada d'amics i familiars, Esther Bueno es va emocionar recordant la gènesi del seu projecte d'il·lustració, convidant a tothom a gaudir-lo sense cap altra pretensió que gaudir.
Reinterpretació del tríptic 'El Jardí de les Delícies', de Hieronymus Bosch
A banda de dibuixos i pintures de petit format, la sala principal de la segona planta de Casa Saladrigas inclou una autèntica pièce de résistance de tota l'exposició, la més atractiva de totes sense cap mena de dubte. Es tracta d'una reinterpretació del famós tríptic 'El Jardí de les Delícies' de Hieronymus Bosch, sovint anomenat 'el Bosch' senzillament.
Esther Bueno ha fet una reinterpretació de la peça clàssica del segle XV feta des de la perspectiva femenina del segle XXI, amb u na visió de la sexualitat i les polaritats del yin i el yang. Si el tríptic de Bosch mesurava més de dos metres d'alçada per gairebé quatre metres d'amplada, el que ha pintat en acrílic l'autora contemporània no té res a envejar-li, ja que fa gairebé dos metres d'alçada per 3'30 metres d'amplada quan està obert.
Per poder preparar la base de fusta amb les dues portes que descobreixen el tríptic 'Natura Humida', l'artista va comptar amb el suport del seu pare, qui va ajudar-la per tenir-ho tot a punt. A partir d'aquí, tant per fora com per dins, Esther Bueno desplega tota la seva creativitat per mostrar-nos un nou 'Jardí de les Delícies' que s'endinsa en mil-i-un detalls. Cadascun d'ells amb una explicació, un sentit al seu darrera.
Durant la inauguració del passat dissabte, l'autora va oferir unes quantes pinzellades de tot el què s'hi pot trobar, com per exemple les reminiscències de l'Escola d'Olot en els volcans amb lava vermella que hi ha en un dels racons, o bé ella mateixa retratada quan encara portava restes. Segons va explicar, el projecte el va encetar fa 15 anys, i n'està lògicament orgullosa del resultat, que impacta l'espectador des de tants diferents punts de vista amb un únic denominador comú: sentir-se lliure en la feminitat i en la masculinitat.
Un alliberament de conceptes tabús o delicats, presentats de manera alegre i senzilla, sense cap altra pretensió que transmetre emoció, potenciar sentiments i valors positius. Està plantejada com un viatge a la sensualitat i les formes de relació més carnals, però sense assetjar l'espectador, i es podrà visitar fins al 26 d'abril a Casa Saladrigas, on comparteix espai amb una altra exposició que tampoc deixa indiferent a ningú: les instantànies participants al 1r Concurs Fotogràfic de la nova entitat Happy Dogs.
Cultura i Història
Casa Saladrigas de Blanes acull l'exposició 'Natura Humida', d'Esther Bueno, que inclou una reinterpretació del tríptic 'El Jardí de les Delícies' del segle XV
- 16 Abril 2025
- Blanes
- Redacció

Sobre Nosaltres
Donem visibilitat a les actuacions que es fan des dels ajuntaments de Catalunya i Comuns d'Andorra. Si ets Ajuntament posa't en contacte amb la nostra redacció i activa la teva Sala de Premsa.
Per petit que sigui un municipi de ben segur que s'hi fan coses interessants. Uneix-te a la primera plataforma informativa d'actualitat municipal del país i amplia la difusió de les teves informacions. Canal Ajuntament és també un punt de trobada per a l’intercanvi d’experiències on a partir de la informació publicada els responsables polítics i tècnics dels consistoris catalans tenen l’oportunitat de conèixer què s’està fent des dels ajuntaments.